Ке поднесувам док.наредната недела и ке прашам кога од прилика ке има полагање,а ако може некој да ми каже каде треба да уплатам за полагањето,дали во банка или таму некаде може во министерството,уплатницата ја имам сметнато од страната дали е валидна трансакциската сметка.Фала
Vo banka se plaka na taa ista smetka sto e na uplatnicata i ke te zamolam da prasas dali posle edna godina mu istekuva vaznosta na lekarskoto poz.
Го вадев лекарското пред една недела и таму ми кажаа дека важноста на лекарското е една година ,а секако ке прашам и таму, ќе те известам.Поз.
Kaj se tocno spisocite na stranata za polaganje, nemozam da najdam nikako ako moze da mi prati nekoj kade gi sledite tocno na mtsp
Zdravo, isprativ dokumenti pred 2,3 nedeli, seuste mi se nemat javeno. Dali nekade treba da sledam spisoci ili da cekam povik? I ako ima spisoci da mi pratete link kade da sledam? I uste nesto, tie sto veke zemale, za kolku vreme od prilika vi se javuvaat za polaganje?
Jas cekam godina i tri meseci,tie sto si imaat vrski ili preku partija brzo si polagaat...ima spisok ednas mesecno na stranata na MTSP vo delot komisija za licenciranje
Jas podnesov pred edna nedela i mi rekoa deka se ceka godina dena, sramota zar ednas mesecno ima samo polaganje !?
Здраво, може ли да ми објасниш подетално како оди процедурата, од она што го прочитав , имам средно медицинско, што значи можам да полагам за негувател , кои документи се потребни колку чини сето тоа , и колку се плаќа лиценцата и за колку време откако ќе се пријавиш , полагаш и ја добиваш лиценцата? И дали лиценцата може да се направи и меѓународна за да може да се важи и во странство?
Da,samo ednas mesecno i toa po eden spisok so 30 iminja,porano pustaa po dva spisoka barem,sega eden...a sramota e sto nie rugularno sto si cekame za polaganje,cekame predolgo,jas godina i tri meseci,ne e normalno.
Многу ти благодарам не сум од Скопје утре ке одам да поднесам док.ја имам уплатницата ама не ја знаев точната сума.Да не се малтретирам таму по банките .Поздрав Ја имам дипломата заверена на нотар,државјанство,лекараско,три потврди од суд и да уплатам ,дали треба уште нешто?
da diploma zaverena na notar, baranje mozes da go simnes od net id a si go popolnis il tamu seedno, drzavjanstvoto ti treba orginal da znaes, od sud tri potvrdi (za neosuduvanost, roditelsko pravo i zabrana za profesionalna dejnost) i uste edna od centralen registar ista e za zabrana za profesionalna dejnost i uplatnica odis vo MTSP direkt levo pravo soba 4 podnesuvas ti davaat brojce i valjda cekame so godini)) Prasaj slobodno neznam zasto mene nikoj tuka nejkese da mi objasni za dokumenti pa odev da prasuvam sama ali nema veze
Прашањата се со заокружување? Ајде некој што има искуство да ми каже? Колку прашања се на полагањето, колку минути трае? И на кој начин се поставени овие студии на случај, треба да се даде мислење или?? И некој да ми даде линк каде да очекувам резултати кој се одобрени а кои не? Благодарам однапред