Luge dali ima nekoj kako mene sto ceka godina i pol?ima denes spisok povtorno me nema...imam zvoneto,prakano mailovi i nisto..kade da se obratam
Имам лиценца важечка уште некоја година, но ме интересира како се продолжуваат понатаму лиценците? Јас друго работам сега, но посетувам обуки. Како да знам од кои обуки имам бодови кои важат за продолжување?
Здраво Ги вадиш следниве документи Суд 1--потврда дека родителското право не е одземено--320ден Суд 2-- вадиш 3 документи--сите се по 320ден Централен регистар вадиш 1 документ тој е ист од 3 те што треба да ги вадиш од суд-2 но мора да се извади Уверение за државјанство на РСМ Лекарско уверение Лиценцата копија Сертификатите ти се рачунаат колку саати си била на обука толку бодови ти требаат 10 за неговател 20 за воспитувач и од нив копии ти важат само обуки во 5те тековни години од важноста на лиценцата до истекот За сите горе наведени документи копии од лична карта
Dali ima nekoja sto e bila na obuka za negovatel vo gradinka so vazecka licenca pa koga kje pomine rokot za obuka dali dobile resenie ?
Treba da zapocnam na rabota vo gradinka imam licenca za negovatel,obuka za negovatel koja traela 9 meseci
Преку Ундп проект? За 11000 хонорар,без платено пензиско и здравствено. Колку што знам не се добива решение преку тоа,класична злоупотреба на работна сила.
Da opshtina karposh treba da ima takvi vrabotuvanja za 13.500 negovateli i vospituvaci. Ako imas licenca mozes da rabotis a obukata od 9 meseci zavisi od toa kolku poeni ti nosi samata obuka. Za obnova na licenca treba da imate odredeni bodovi za da ne se prepolaga.
Ima denes objaveno spisok za utre..mene povtorno me nema posle godina i sedum meseci..luge daj kazete nekoja vrska,pa da brkam Vaka pošteno ne biva
Здраво девојки!!!Дали се истите прашања за стручен соработник како и за воспитувач/неговател?И дали сите документи може да се извадат во Скопје(доколку некој е роден во друг град ,а живее во Скопје)