zdravo mene me interesira kako mozi da se prijavis voopsto za licenca za negovatel ili vospituvac (so pedagoski fakultet sum) kako odi cela procedura (pa boze zdravje ko ke viknat za polaganje gledam se ceka skoro godina)
https://www.mtsp.gov.mk/komisija-za-licenciranje.nspx Ќе го отвориш линкот. После тоа ќе скролаш надолу и ќе кликнеш на Барање за лиценца. Таму ти е објаснето кои документи ти требаат. Тие документи се носат во Министерство за труд и социјала. Ќе ти дадат ливче со број и ќе чекаш да те има на список.
Dali moze da mi kazete Kade da go najdam spisokot za polaganje, vi se javuvaat na telefon da Ve izvestat Ili samo gledavte Dali ste na spisok?
Здраво, и јас имам лиценца која има важност уште година ипол, да те замолам ако може инфо каде одиш на обуки и како да се стекнам со сертификат за продолжување Ти благодарам
Zdravo Me interesira dali ima nekoj sto nema polozeno za licenca dosega Ako si studiral sigurno imas poznavanja i ako se prasanjata so mozni odgovori,pretpostavuvam ke go odberes tocniot
Јас немам положено. А и немам намера да полагам. Не сум веќе заинтересирана. Учи ги прашањата. Не се потпирај на факултетот. Еднаш имам полагано и некои жени не положија затоа што не учеле.
Здраво, дали некој ги има одговорено прашањата од практичниот дел студија на случај за стручни соработници?
Здраво, да прашам за тие што пуштивте по пошта документите дали имавте повратна информација дека стигнале и се е во ред или се јавуваат дури пред испитот? Јас пуштив по пошта почетокот на ноември но уште абер нема дали е стигнато или дали ќе полагам...
Да не знае некој зошто пишува на страната дека месецов нема да се одржи? Кај се чека по година две...