Sto e so polaganjevo pisuvse deka ke se pocne so datumi eve 3ti mesec vrvi se uste nema nisto katastrofa
На 16 страна од форумот ги има постирано студиите за негователка со одговори,јас од тука ги имам преземено.Со портокалово,зелено се подвлечени ,за полесно да ги препознаеш,од форумката с.Фросина
Ти благодарам ги најдов А само да прашам и за теоретскиот дел дали ги учете само тие што се 83 прашања зошто гледам некои споделуваат дека и други имало
И јас ги учев тие ,ги преземав од страната на МТСП пред две години,пред некој месец пак ги преземав и завележив дека првите 15,16 ги немам од претходните преземани.А прочитав некаде некои прашања што воопшто не сум ги сретнала ама неможам да ги најдам.Поднесов док. на 5 април 2023,веќе не се ни надевам на полагање.
Здраво, како може да добијам лиценца за негователка?Јас ги најдов тие 83 прашања,дали освен нив треба да се научи уште нешто и дали има некои предавања,обуки што мора да се посетуваат пред да се полага лиценцата?
На 16 ст има практичен дел прашања односно студии но таму фалат уште две студии кој никој ги нема споделено. Се полагаат и двата дела а нема обуки и предавања се вадат потребни документи и се праќаат
Се чека да те повикат но никој незнае кога ке има полагање и дали наскоро ке има. Разгледај низ форумот од искуства од тие што полагале казуваст дека имало и други прашања додатни што се паѓале но ги нема во тие 83
На нивната страна стои известување и од искуство на тие што полагале казуваат дека ставаат список но мозеби на мејл или тел бр да ве известат