Кога еднаш ке почнат незнам, од кога најавуват и пак ништо. Прво мај па јуни па ајде сега јули да чекаме.
Јас мислам дека бројката е мноооогу поголема. Има некои што чекаат повеќе од 2 години да полагаат. Имаше само едно полагање во 2023година, а предходно немаше година дена.
Јас знам дека бројката е негде над 2000 луѓе за полагање. Јас чекам веќе година дена за да полагам за воспитувач. Секој ден чекам, проверувам на страната. Се надевам дека ќе има наскоро.
Чекам и јас, некои од членките погоре одговорија дека наскоро треба да почнат. А вие под кој број сте
Според бројот ли е редот на чекање ,ја сум 100 и некој број нз како беше не ми е при рака.Ако е така значи некаде во првите месеци ако се почне треба да ме има
Да според бројот повикуваат. Е сега само незнам одкако ке почнат дали во еден месец има едно полагање. Една членка кажа дека од прилика по 30 има на список за еден круг полагање.
Да, тука објавуваат линк ,го отвараш и има список со имиња,во колку часот е полагањето и на кој датум.
Ви благодарам. Се надевам наскоро дека ке не има на списокот. Јас се пријавив за негователка. А дали нешто учивте од прашањата што ги има
Да ,само треба да се потсетам ,не се тешки ,ако го знаеш добро теоретскиот дел го знаеш и практичниот дел , повржани се.
Добронамерен совет и апел до сите оние кои се подготвуваат работат како воспитувачи: Ако не поднесувате деца, или имате слаби нерви, ве молам, не се бавете со таква професија! Ќе си заштедите и себе си нервози и непотребни трауми и несреќни денови на децата но и на нивните родители, полицијата, правните служни, општеството... Работете нешто друго, само не со деца!
Ги учев и јас Само од практичниот ги немам сите. Ама одкако ке почне полагањето ке има повеќе активни на форумот па сите заедно можеме да се консултираме на кој што не му е јасно. Со среќа на сите. Па некој ако виде некој список нека објави и тука
Prakticniot del e Storija na slucaj ? Jas Samo prasanjata gi nauciv storijata na slucaj za Strucen sorabotnik ne mozam nigde da gi najdam prasav poznanici sto imam po gradinki I oni gi nemaat
Me interesira koga vi go davaat toj reden broj? Bidejki jas isprativ dokumenti pred 2 god za vospituvac, megutoa ne sum dobila nikakov reden broj
Кога ги поднесуваш документите во министерство тоа бројче што го даваат не е реден број по кој ќе бидете за на список на полагање,туку реден број во главна книга каде ги водат досиеата.Јас имам лиценца за неговател,сега чекам да полагам за воспитувач.Така да тие бројчиња немаат врска со тоа кои по ред ќе бидете и на каој список.