Ништо ќе одам деновиве до таму, па ќе видам што ќе речат за нови документи дали треба, ако не ни се изгубени во некоја архива па ќе ве известам Ако некој има нешто инфо у меѓувреме нека пише, јас не се замарам да учам дур знам дека ќе бидам на список пошто може ќе ме викнат во 2033
Полагањето ќе биде во амфитеатар, за да може сите кандидати да полагаат во дте/дати. Писмено ќе биде. Почни си да учиш да не биде од денес за утре да полагаш
Ne mi se javija ,tuku jas vrtev telefonski da prasam koga ke ima polaganje i uz razgovor mi spomnaa deka ke ima izmena na del od prasanjata od strana na novata komisija
Dali ke moze da mi kazete od prasanjata sto se na stranata....koj se za teoretski del a koj se ucat za prakticniot del?
Dva tipa na prasanja za negovatel mi se pojavuvaat na internet.....toa malku....me buni.....koga ke vlezes na nivnata web strana i koga ke gi otvoris prasanjata za negovatelka se edni ....a koga ke pises na google samo prasanja za negovatel bez da vleguvas na stranata na ministerstvoto dava drugi prasanja
Isto e i za vospituvac zatoa i jas prasav. Na google koga pisuvas prasanja za vospituvac izgleduvaat prasanjata koi jas gi polagav pred 6 godini. A na web stranata ima druga zbirka prasanja za koi clenkite velat deka tie se prasanjata...
Претходно беа оние што се на google на страната на министерството,веке една година се сменети јас ми учам оние од нивната страна со жолто што се потцртани
Jas prasuvav za negovatelka ama sigurno onie so zolto potcrtani za negovatelka....fala ti vo sekoj slucaj
Да,јас ги учам за негувателка оние со жолто.Прашањата се исти само што во новите има нови прашања околу 15