Lesen bese,vo tri grupi i na zaokruzuvanje , za negovatel polagav.Od 93 do 155 prasanje tie bea po 20 prasanja vo eden test.
Sigurno bilo isto i za vospituvac. Od 128 do kraj 60te prasanja. Da kaze nekoj sto polagase za vospituvac?
Јас полагав за воспитувач, лесно беше само прашањата беа малку поинаку формулирани од тоа што е иначе лесни, лесно се наоѓа одговорот, ама внимавајте читајте па заокружувајте не брзајте.
И јас полагав за воспитувач, не беше тешко. Прашањата кои ги додадоа вчера учете ги. Ви посакувам среќа
Decki zdravo a za studija na slucaj kako se polaga pismeno esejski se odgovara ili? ne mi e jasno bidejki prv pat treba da polagam cekam i jas za na spisok za vospituvac
prasanjata bea kratki i kratki odgovorite i na zaokruzuvanje, poveketo msl deka bea od novite vcera sto gi pustija ama vo toj stil se bidejki starite se epten opsirni a ovie od vcera samo so edna recenica.Inaku ako go interesira nekoj i koj e po taa rabota bese epten labavo i se prepisuvase do mene devojkata celo vreme od listovite si gledase
Jas licno ne prepisuvav mi bese strav i imam edna dve gresni sigurno bidejki se brzav oti site odma stanuvaa,izgleda se ucelo
Ја учев и сите ги решив дури ги делеа тестовите. Седев на почетокот од редот и не можеше да се препишува (барем ја така мислам) пошто цело време шетаа и делеа тестови тие од комисија. Но доколку си читал 100% ќе го најдеш одговорот, но внимателно читај пошто 1 зборче може да смени сè.
На едниот тест беше ова прашање. Каков однос кон детето промовира хуманистичкиот пристап во воспитанието? · б) Воспитанието се потпира врз внатрешните потенцијали на детето и согласно на нив се организира целокупното воспитно-образовно делување, И еден од дадените одговори беше нешто во овој стил Воспитанието се потпира врз внатрешните потенцијали на детето како пасивен субјект на воспитно-образовно делување, Затоа читајте 2 пати па решавајте. Пошто механички ако решавате може да се згреши од брзање. И едно прашање се повторуваше на мојот тест ама различно формулирано. Кога се запишуваат деца во градинка
Da, treba ubavo da se citaat odgovorite bidejki se slicni ponudenite odgovori, toa go primetiv kaj studiite na slucaj.