Ne bea skroz isti kako onie koi se dadeni na stranata ? Od 128 do kraj? Nekoi od clenkite kazaa deka tie bile prasanjata i odgovorite
Сега ко божем да ги извадам прашањата што ми се паднаа дур памтам, сфатив дека мојот тест е првите 20 прашања од новите додадени прашања, а на колешката и беа наредните 20 прашања. Значи дефинитивно новите прашања се уствари тестовите што се за полагање Провалени се
Da, ako procita vcera, toa go napisav vo eden komentar. Vednas sfativ deka tie ke bidat 60 prasanja za ispitot ha ha ha. Najverojatno sakaat site da imame licenci
Не ме фаќај за збор, ќе кажам одприлика за основицата. Негувател ~28000 Воспитувач ~36000 Стручен соработник 2-3 000 повеќе од воспитувачот Сручен работник помеѓу негувател и воспитувач.
Mislam deka se pomali osnovicite. Jas rabotam momentalno vo gradinka. 36000 za vospituvac e ako ima staz. Koleski sto imaat 10 godini staz imaat okolu 37,38000
Ne znam ama eve kazuvam kako e sega momentalno po gradinkite. Jas imam 10 godini staz rabotam kako negovatel I platata mi e okolu 32000
Здравооо ...За негувател треба да ги учиме од страната што се прикачени прашањата 155 прашања што се?ова за правит дел за полагање што е? А за вториот? Студии на случај исто на страната што се прикачени?
Јас работам во градинка како неговател скоро 10 години, и моменталната плата ми е 32.159 денари. Од таа сума се одзема 4,5% за стаж (кој расте по 0,5% годишно), така што нето-основицата изнесува околу 30.711 денари. Мојата колешка, која е воспитувач со исто така 10 години и неколку месеци стаж, има плата од 40.500 денари, од која се одзема 5% за стаж, што изнесува 38.475 денари. Затоа, веројатно вашата колешка или е приправник, или има некакви задршки од платата.