Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лицето за време на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од ZDR, 17 декември 2014.

1. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Да, чувството е слично како кога имаш изгореници од сонце или подолго време си на сонце, и мене ми се лупи носот. Ајде ќе се издржи што да правиме. :) Мачкаш нешто на лицето? Јас се пробав со кокосово масло ама нема ефект иначе мене и ме чеша.

2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.194
    Допаѓања:
    7.745
    Мачкам од бекутан детска крема со цинк оксид ми помага малку.
    Но имам една другарка што многу се разбира од овие работи. Ми препорача некои креми па кога ќе почнам да ги користам ако има ефект ќе ти пишам ако сакаш.

На демотивирана му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.181
    Леле кај мене па обратно. Никогаш не ми било толку убаво и чисто лицето како кога бев бремена, се што користев претходно исфрлив само со вода го миев. Арно ама сега веќе 6 месеци од како се породив лицето се повеќе кататрофа ми станува, не можам да се гледам во огледало искрено.. од дома нема шанси да излезам без шминка.

На демотивирана му/ѝ се допаѓа ова.
  4. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Важи. Пробај и чекам известување.

5. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Изгледа сите различно хормоните не удираат. :D

6. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    2.173
    Мамички која крема за лице (комбинирано) со заштитен фактор е безбедна за во бременост?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не знам кој ти е буџетот, тука имаш убав избор. На Леврана се убави ама coming soon. Види и на Уриаж и Еуцерин.

На Снегулк@23 и jelo им се допаѓа ова.
  8. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    2.173
    Ти благодарам, ќе видам на Еуцерин некоја.:hug:

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    13.761
    Јас ја имам земено на Revox, околу 300 и нешто мислам дека е, а со 50 фактор.
    Него мака мачам со лицево цело ми е лом. Знам дека после пораѓај ќе помине, ама до тогаш има ли надеж некоја. Толку се големи, црвени и болни што сама себе неможам да се гледам во огледало.
    А да не зборам што од прв ден ко останав трудна повеќе црнки незнам дали можеше да имам на лицево!
    Ако некој има да препорача некој лосион,крема било што, што малку од малку би помогнало би ви била многу благодарна

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.919
    Земи си посебно. Некоја убава крема за хидратација + крема фактор врз неа. Ќе ти го чува лицето подобро

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    2.173
    Ти благодарам :l:

12. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    2.173

Не сум се соочила со таков проблем, јас имам мали ситни брунчиња, по неколку на двата образи, сакам да земам и за хидратација и за да го заштитам од сонцето. Инаку да и јас од кога сум бремена имам повеќе брунчиња ама сега мислам дека од кога влегов во четвртти месец ми се подисчисти само од себе.

Сестра ми користеше https://zegin.com.mk/mk/bioderma-sebium-krem-za-chuvstvitelna-kozha-podlozhna-kon-akni-30-ml ама и беше предложен од дерматолог, навистина и помогна само види дали може да се користи во бременост, јас немам мн искуство со креми па затоа и не знам....

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    9.100
    Јас па во бременоста имав многу чисто лице, толку убаво и чисто никогаш не ми било, буквално сијав. :makeup:
    Е затоа од кога се породив се направив ренде, челото толку грозно ми стана не можев да се гледам дури, мислев цел живот такво ќе ми остане, ама среќа за 3-4 месеци се среди.

14. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    2.514
    Вчера вечер ми беше лошо, ми се гадеше и повратив, но кога се погледнав после во огледало целото лице ми беше прошарано со црвени флеки, како розацеа на најјако. И мислев ќе се повлечат, ставив крема на Еуцерин што е баш за црвенило, но ништо, ете ги си стојат :( А се радував што цела бременост скоро без никаков проблем ја пројдов и ете... Чаре? Му се случило на некој нешто слично?
    Изгледа од напорот при повраќање е, но и во прво тромесечје повратив три-четири пати и ми се нема случено вакво нешто :(

15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.075
    Допаѓања:
    20.031
    Девојки има ли некоја што има розацеа? Пред да дознаам дека сум бремена ми беше официјално дијагностицирана од дерматолог. Ми даде Розамет и АР линијата од Биодерма. Мислам дека лицето уште толку ми се влоши, црвено ми е дури и отечено. Розамет прекинав да ставам зошто пишуваше консултација со доктор ако сте бремени. Ја консултирав др и ми кажа дека е мала доза на антибиотик и е локално, ама да не ставам ако не сакам, да си продолжам само со Биодермата. Некој совет, некоја крема дозволена во бременост што ви помогнала? Знам дека сега дополнително хормоните ја влошуваат ситуацијата, ама буквално не можам да се гледам!

16. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    13.761
    @Bella_Stella
    Незнам дали може во бременост, ама јас недела дена пред да се породам почнав да го користам и еве сега 10 дена после пораѓај имав некои флеки од што ми беше лицето хаос до кај 6-7 месец, полно со црнки, секој ден нов ѕвер ми излегуваше...мислам дека полудев. Капак на се на челото ми се појави мелаза мислам дека се викаше, како флека хормонално.
    Како и да е после 2 недели флеките и од едното и од другото се подизбледени, а лицето ми е почисто и премазно. Види прочитај може и на тебе ќе ти помогне

https://www.bellina.mk/p/1059/glow-cocktail-serum-protiv-pigmentatsii-za-site-tipovi-na-kozha-30-ml

17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.075
    Допаѓања:
    20.031
    Не е добар составот, особено не за мене. Содржи алкохол и многу други состојки што не смеам да ги користам ради Розацеата. Верувам дека имаш ефект, но биди внимателна те молам. Титаниум диоксид е канцерогена состојка за осветлување и избелување. Се користи и во прехрамбени продукти, особено продукти за деца, а сега скоро е банирана во Европа. Во Америка уште се борат да ја банираат, преку 11 илјади производи ја содржеле. Баш скоро читав за ова.

п.с. Не знаев дека си се породила. Честитам од срце, да сте живи и здрави со бебенцето! ❤️

Прикачени фајлови:

18. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    306
    Јас не се разбирам многу во состојки ама може да ги погледнеш производите на др. Бачев. Содржат мед и прополис, е сега прополис во бременост може и не е најдобра опција

http://apimell.com/rosacease/

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    2.814
    @Bella_Stella пробај со на Yeppeuda производите. За розацеа вита б3 серумот на Тиам им е добар. Мислам дека има добар состав и за во бременост, можеш да го ѕирнеш или да им пишеш ќе ти препорачаат нешто.

20. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    13.761
    @Bella_Stella благодарам на честитките
    Со лесно и на тебе

Сега ми ја стави чивијата, а јас таман се израдував дека конечо најдов нешто што ќе ми помогне. Ич не се разбирам од состојки што ги има во производиве, ама се надевам дека едно шишенце па и нема да предизвика штета.