Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лицето за време на менструација

Дискусија во 'Лице' започната од Marissa24, 29 април 2010.

1. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Ахх никакво ми е :(

Ми се појавуваат огромни две -три бубалици кои болат и тоа мн.
    Ама ништо не се може мора само да се чека да поминат и тогаш да здивнеш малку ..
    Ме нервираат мн али јбг :sweat:

2. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Кога сум во ПМС обавезно имам по некоја бубуљица, црвенило....среќа што немам многу проблематична кожа, па не е страшно.А за време на меструацијата и една недела после неа, лицето ми е супер 8)

3. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Лицето за никаде. Болчиња неколку, поголемки пред добивање. Кои гааааааааадно ме нервираат! Ама не ги допирам, со оглед на тоа дека имам прилично чисто лице, знам дека за некој ден ќе ги снема. Ама сепак, нервираат! :D

4. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    Во последно време најголема прекупација ми е лицето,ете сега имам менструација и не ми се појавуваат бубулици,али пред да ми дојди ми се праи катастрофа, бубулиците не се бубулици со врв да се напраат, туку како мазни топчиња кои после 2 дена останува мн црвена флека,а не ги допирам ни ги стискам
    ако знае некој совет плс да ми кажете :worried:

5. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Јас пред да добијам, ми се појавуваат 2-3 бубуљици на лицето, и тоа е знак дека добивам за неколку дена. За време на менструацијата не ми се случува ништо посебно со лицето, освен што е премногу осетливо на нечистотии па може пак да ми се појави уште некоја, али не е ништо страшно. Брзо спласнуваат, и лицето пак ми е чисто ко суза. :)

6. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    Моето лице е катастрофа пред да добијам менстрација.Ми се појавуваат многу бубулици,посебно на образите и исто така кожата ми е многу мрсна и сјае.Уф,колку се мразам тогаш :tmi:

7. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Блазе си им на тие што имаат чисто лице за време на мензис :) јас не сум таква среќничка...и покрај тоа што одвај го одржувам лицето во форма,пред мнт станува бетер :( обично излегуваат 3,4 бубулички и тоа на брадата и околу устата.Страсно ме нервира :devil:

8. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Сосем е нормално лицето да ти се нафрла пред менструација. Мислам дека не би требало на тоа да обрнуваш многу внимание бидејќи брзо поминува. Мене конкретно порано ми беше лицето лом пред менструација, а сега премногу ретко има таква реакција. Можеш единствено да се обидеш да го мачкаш со лосиони кои ти ги препорачале, но досега не сум користела иако многу мнои другарки велат дека се задоволни од некои лосиони :)

9. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Јас немам проблеми сега за сега. Можеби едно до две ситни мозолчиња, ништо повеќе.

10. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    Лицето кога имам добиено ми е катастрофа..Да ме види некој ќе помисли: Оваа нема видено крема против мозолчиња... Ни света крема не ми помага.... :(

11. your.lover

your.lover Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Уффф и јас многу се нервирам за тоа :@
    Пред да добијам менструација на лицето ми се појавуваат бубалици и тоа не 2-3 туку околу 5-6.
    Мразам да ги кријам со шминка дали некој има решеније за тоа? Ако веќе е до природата што ми се појавуваат пред менструација, тогаш барем дадејте ми некој совет ако знаете, како да ги скријам а да не употребувам шминка :wasntme:

12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.208
    Ужасно :doh:
    Најмногу ми се појавуваат под носот, т.е над устата и некој пат под устата и се одвратнии, и најчесто горе на челото, ме нервира то шо не се ептен мали, туку се огромни, да ги прицкам боли, и зато ич не ги гибам, користам еден лосион со Еритромицин и доста сум задоволна :)

13. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Имам чисто лице без ниту едно мозолче.Ама кога имам добиено,или пред да добијам ко ќе ми се нафрлат по едно две три мозолчиња значит ужас ми е,не се толку приметливи ама сепак.И сега сакам да прашам дали да си купам некоја крема да ги мачкам или да не ги буцкам? :D

14. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146
    И јас обично немам проблеми со лицето ама недела дена пред да добијам ми се прави ужас. Мозолчиња, црвенило, црнки.. Страшно!
    Некое чаре?

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.531
    Допаѓања:
    106.106
    На моето лице 1-2 дена пред да започне менструацијата, се појавуваат 2-3 мозолчиња , а потоа кога ке почне, лицето ми е чисто

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Немам многу проблематично личе, али секогаш ама секогаш пред да добијам тие денови мора да ме чеша лицето и да се направам мали акни :devil:

17. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Катастрофа, ми се прават мозолчиња, обавезно пред да ми дојде, тие ми се показател дека тетката е на пат.

18. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Ми се појавуваат 2-3 акни, ама не на лицето, туку на вратот. Не знам, зошто баш таму? :?:
    А, лицето ми е посебно чувствително, така да тие неколку дена не го чепкам, бидејќи брзо ми се иритира, што иначе не е вообичаено за мене.
    Значи, ништо страшно и немам посебни проблеми. :)

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.923
    Допаѓања:
    81.205
    Лицето ми е географска карта - оние што полагаат интерна матура географија, слободно можат релјеф, а богами и делови од светот да покажуваат на мене. :D
    Ужас ми е, изгледа ќе биде бурен и проблематичен месец со теткава. :doh: :worried:

20. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Обавезно пред да ми дојде пред 3-4 дена ми излегуваат по 2-3 мозолчиња. Најчесто на чело или на брадата. Не ги чепкам воопшто откако ќе ми дојде сами изчезнуваат. Не се големи и не ми се проблем.