Е тогаш си прават заговор против мене малите ситни мозолчиња и ми се прави црвено лицето во пределот на обрзите и под очите
Немам никакви проблеми со мозолчиња, лицето ми е прилично спасено од такви накази, па и добро е.Покрај пеѓите на лицето не ми требаат и мозолки.За време на менструација знаат да се појават неколку мали на челото, али ги снемува
Мене ми се чини дека побројни никогаш не ми биле. Секогаш за време или пред доаѓање на менстрација ми се прават мозолчиња. А,после нејзиното заминување маки мачам со нив.
Пред доаѓање на менструација ми излегува едно прилично големко мозолче,челото ми е чисто немам мозолчиња бенки или слично ама кога ја имам гостинкава во црвено ахх колку само ме нервира ...Во текот на менструацијата кога го мијам лицето го премачкувам со ракија,го бришам и го мачкам со помадичка и брзо го однемува.
Мене пак никогаш лицето не ми се нафрла за време на менструацијата. Дури можам да кажам дека во тој период лицето ми е кристално чисто, дури и кожата ми е убава, здрава и сјајна. Е, периодот после менструацијата ... катастрофа. Се нафрлам во некои критични зони како на пример кај коската на брадата, челото, слепоочниците или делчињата околу носот, со тука-таму по некоја ситна и поретко некоја ептен голема, поткожна и инаетлива акна која ми ја вади душата додека да избие. Сум пробала и да внимавам на храната, но не ми помага воопшто.
Девојки, имам чисто лице и за време на ПМС секогаш ми се појавувале само по неколку мозолчиња. Но вчера се исфрлив со ситни ситни брунчиња (далеку од бубуљички се), поготово во пределот под подочниците. Дали може да е тоа хормонски или пак мора да е некоја алергиска реакција?
Јас имам чисто лице и само пред да ми дојде менструација ми се исфрла лицето, но само кај брадата. На друго место не. Многу реткоо и по телоо ама многу ретко.
Мене пред менструација ми се прават мозолчиња. Се мијам секоја вечер со жешка вода и го мачкам лицето со маст ЗДРАВЕ во плаво кутивче е таа за лице со цинков оксид оти има и во жолто. Презадоволна сум, а и сите другарки на кои сум им ја препорачала, а кошта само 55 денари.
Феминки дали нњкоја од вас пробала со свеж сок директно од листот на алое вера? Многу брзо се сушеле.Има ли некоја со такво искуство
Магистрален лек ќе барате во аптеките...аптекарките ги прават. околу 350/400 е цената имав катастрофално лице и со ставањето на кремата онамукаде што сум ставала немам ни црнка ниту мозолче повеќе излезено
јас отидов во аптека и реков пробав се а лицето ми беше лом црнки мозолчиња и без пудра отидов рано сабајле и викам дали знаете некој што прави домашни лекови.. и бев слушнала од другар дека фармацефтите ги учеле тие лекови.. И аптекарката ми спомна дека знае да прави магистрален лек и доколку сакам да ми направе да и кажам за сигурно да не е за џабе. И по 2 дена си го земав и немам повеќе брунчиња и црнки на местото каде што сум ставала од кремот. Прашајте ги за магистрален лек аптекарките.
Магистрален лек ќе барате во аптеките...аптекарките ги прават. околу 350/400 е цената имав катастрофално лице и со ставањето на кремата онамукаде што сум ставала немам ни црнка ниту мозолче повеќе излезено А да ми кажеш како изгледа тој магистрален лек,некоја течност е или ...? и јас имам таков еден магистрален лек како што го нарекуваш ми го направија во аптека,но по препорака на кожен е,ме упати во аптеката и рече таму ќе ти го направат бела течност е всушност