1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лични дневници

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Bright, 17 февруари 2010.

1. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Сакам да почнам да водам личен дневник но незнам што како почеток во дневникот да напишам, а исто така и незнам каде да го скријам за никој да не може да ми го најде и чита...
    А сакам и да прашам дали е подобро да почнам да пишувам за случувањата од денот кога ќе почнам да пишувам личен дневник или и да напишам што ми се случувало до тој ден во минатото, па потоа да си продолжам со пишувања за случувањата во сегашноста?! :?: :| |(

2. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Од денот кога ќе почнеш да пишуваш. Ако има потреба да објасниш некоја случка подобро, можеш да раскажеш што се случило во минатото и што го предизвикало тоа.
    Пишуваш дневник, а не книга.

Јас пишував пред две-три години ама некако глупо ми беше затоа што морав да пишувам на литературен јазик. Имав чуство дека не сум го пишувала јас тоа и некако излитено ми делуваше, како да се преправам нешто што не сум, па го оставив.
    По некое време го изгорев, за да ги уништам доказите.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Имав еден дневник, и појма немам каде ми е , морам да го најдам! 100 убави и лоши случки и работи имам напишано во него , сега ме потсетивте, ке го побарам :lol:

4. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Имам дневник од 11 година, поточно цели 4 години пишувам, односно ова ми е вториот дневник. Вчера го разлистав првиот. :lol: Како прво не можев се да прочитам што сум пишувала, како второ воопшто не беше на литературно, сум зборела струмички сум шарела сум лепела, кога почнав да читам.. :^) Колку сум се променила за овие неколку години, да не ти се верува колку времето брзо лета... :)

5. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Иамм ,си пишувам! :wasntme:

6. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Имав едно време,постојано пишував работи кои ми се случиле,што сум мислела што сум правела ....Сега планирам повторно да почнам да пишувам,ама планирам на ком во ворд,за да ми е посигурно,а не така да се кријам кога пишувам да затварам тетратката,а онака но ком никој нема да му текне ни да чепне :D

7. Cija-si

Cija-si Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    50
    ако веќе планираш електронски да запишуваш, ти препорачувам да не биде оффлајн во ворд, затоа што можеби ќе ти се расипе компјутер, или ќе форматираш нешто, ќе го загубиш пишуваното.

можеш на маил, и да си си го сејфуваш во дарфтс, на тој начин ќе имаш можност од било каде да пристапиш до него и да пишеш нешто.

8. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    и јас имам дневник имаше околу 200-300 страни од 8 одд до 3-4година средно ама ми го нема а колку беше убаво кога ке го читав и никогаш не ми беше досадно да го читам пак и пак и .. ама ми го зедоа ете тоа најме нервира ми го нашле дома и ми го зедоа сега го нема ама знам дека е тука некаде толку си го сакам моето дневниче и сакам пак да си го имам . имав дата и саат ставено и ден и кога сум пишувала и секогаш навечер 2 3 саатот цел беше испишен го испишав до крај и го нашле го зедоа

9. buterfly.fly.away

buterfly.fly.away Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Си направив еден двеник рачно и таму запишувам се што ми се случувало за време на осмо одделение . На секое ново пишување цртам по нешто и не се навраќам да видам што сум пишувала од почетокот на годината . Имам едно Keep Calm and write down all your feelings ;)

10. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Никогаш не сум водела, но форумов ми е некој си виртуелен дневник. :)

11. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    684
    како мала се сеќавам водев дневник,сега ретко,понекогаш пред некој ден читав што сум пишувала уште впо 5-6 одделение и се присетив на се :)

12. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Водам дневник уште од мала.
    Не ми е се во еден дневник.
    Како помала пишував во една детска, барби тетратка.
    Сега пишувам во оние големите тефтери што се, со дебели корици.
    Во последно време и не пишувам многу. Се фокусирам повеќе на други работи.
    Тоа што ми тежи ќе го напишам на лист и потоа кога ќе ми помине тежината ќе го изгорам или искинам.
    Не сакам толку да копам по минатото. Мразам кога читам во дневникот што сум пишувала предходно...се чувствувам неубаво :worried:

13. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Добив желба да си пишувам дневник.
    Ова од Елена од Тhe vampire's diaries ќе да ми е. :lol:
    Сега сум во потрага по убава тетратка, некоја што ке се закопчува, не со катанец туку со копче, ама па немора ни копче да има де, важно да е погодна за пишување.
    Вакви нешто имате видено низ Скопје? И колку чинат отприлика?

На Chocolate.me и wendy2 им се допаѓа ова.
  14. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Сакам да прашам како пишувате во денвникот на литературен јазик или на вашиот дијалект?

На Ognenija му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Пишување дневник

кога бев помала пишував....тренд беше тогаш да се пишува дневник...се имав пишувано...која песна ми била омилена во тој период, кој филм сум го гледала, што сум правела во текот на денот...баш се...после некое време кога пак го сретнав дневникот, толку ми беше чудно кога го читав...многу работи се измениле од времето кога сум го пишувала...сепак, интересно е кога после години се навраќаш на она што си го мислел порано..... ;) :wasntme: :D

На The.Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  16. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Мојот е на Англиски јазик :lol: .Бидејќи кај нас во фамилија на никој не му оди добро англискиот па така да и да ми го најдат ќе му биде како кинески филм без превод :D

17. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Добра идеја ;) Ќе ти ја украдам :lol:

На levely му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Никогаш не сум водела и се каам за тоа.
    Убаво би било да си ги запишувам чувствата и случките некаде па после да се потсетувам ама ете, поминало веќе.
    Сега не би водела, во смисла дека поинтересно е кога читаш како си размислувал како помала.

19. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Пишувам, пишував, сега го запоставив, пишував надолго и нашироко, ама не за тоа што сум правела во текот на денот како извештај, туку најважните настани и повеќе онакви „физолошки сфаќања“ :wasntme:
    Значи сум пишувала во еден дебел тефтер и секој ден по 2-3 страни (ОК не секој ден) па имаше дури и некојпат датите да се раздалечени со месеци, дури и со години.. Знам.. знам дека тоа не е водење дневник, нели?? Ама сега ме потсетивте и пак ќе напишам нештоо.. :D :D Најчесто летото водам дневник, на распуст и имам повеќе време, а сега е подруго.. :|

20. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Кога ќе почнам да пишувам,пишувам некој период,и потоа го заборавам..:D :D

На The.Princess му/ѝ се допаѓа ова.