1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лични дневници

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Bright, 17 февруари 2010.

1. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Во основно водев дневник,се сеќавам,али глупости :rofl: .Сега почнав повторно,само што е на англиски,
    така повеќе ми се допаѓа :)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Insatiable13

Insatiable13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    367
    Водам дневник, и пишувам поради тоа што имам многу слаба меморија, заборавам... а има многу моменти кои не се толку значајни а кои би сакала да ги помнам...
    и интересно би ми било после неколку години да си се потсетам :geek:

3. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Дали водите свој личен дневник?

Едно време водев личен дневник, и го баталив, после тоа почнав да си снимам видеа (од мрза де) и прекинав зошто животот ми беше ептен досаден, така да останав само на тоа кога ќе добијам некоја инспирација да пишувам текстови(не дека се фалам,ама стварно ми оди). Сега изгледа летово ќе почнам повторно да водам дневник па на 1ви септември убаво да си се исплачам :lol:

4. TheFallenAngel

TheFallenAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    15

Порано да, сега не :D
    Секогаш ќе го почнам и по некое време ќе го баталам..

5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.073

Никогаш не сум водела личен дневник.
    Не сум чувствувала потреба животните случувања да ги имам во писмена форма и да ги препрочитувам.Добро се сеќавам на се што ми се случило.Кога имам потреба да направам ретроспектива на настаните,психички се осамувам и ги "прелистувам мислите".Тие моменти ги доживувам само свои и лични.

6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199

Имав дневник едно време... Секоја ноќ го пишував плачејќи. Едно време го подзаборавив, а кога го најдов, што да видам. Во него сум запишувала сѐ што ме растажувало тие денови, секоја солза и нејзина причина. Си реков, ќе го оставам тоа зад мене, и го оставив. Го запалив и крај. Од тогаш не сум пишувала во тетратка, туку во компјутерот. Но, сега и тоа не.

7. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Да.Порано пишував во тетратка а сега во компјутер затоа што не можам да си го разберам ракописот. :lol:

8. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Порано пишував личен дневник и имам испишано цели 4 тетратки и тоа големи, од седмо одделение почнав па се до втора година. Подоцна престанав немав многу време. Кога ги читам дневниците се присетувам на некои случки што сум ги заборавила. Добра работа е да се пишува дневник барем се присетувам на моето детство. И сега понекогаш пишувам ама најважните случки само.

9. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    После 20 - 30 години од сега, сигурна сум дека нема да ми текнува на секое излегување, на секоја секојдневна случка. Тоа е една од причините за водење дневник, да се присетам на секакви моменти. Минатото си е минато, ама убаво чувство ме облива кога од време на време си ги пречитувам страниците. Возбудата пред првиот бакнеж, спомените со сите сипмпатии, паниката зошто не ми се јавил и слични работи.
    Едноставно сакам да си се искажам на хартија. :wasntme: Во word не ми е тоа тоа, ќе бришам работи, па не вака, не така. А на хартија кога еднаш ќе го пишеш нема враќање.

На cresa-jagoda и Lella им се допаѓа ова.
  10. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    До сега имам напишано 3 дневници, 4иот го пишувам. Моите имаат и име :P
    1. *името* 2010 - така се вика затоа што имаше еден период од мојот живот кога бев, ма не сакам ни да се пресетувам каква бев, никаква :| Многу сум сменета од тогаш
    2. Get into the braceface life - кога имав фиксни протези. Пред да ги носам и додека ги носев :D
    3. The secrets of Wonderland
    4. *името* Teories - заради моите теории :lol:

На Madilyn му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    28.990
    И моиве имаат има де. Сикретчувар ( :^) ) дел 1 и Сикретчувар дел 2. :wasntme:

12. pretendmemories

pretendmemories Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Идејата за пишување дневник многу ми се допаѓа, не паметам многу ситници и убаво ми е кога ќе прочитам што ми се случувало и ќе се потсетам како сум се чувствувала. Пишувањето во тетратка ми е многу поубаво, полично, но не можам да пишувам така бидејќи ми е страв некој да не го прочита. Затоа само во Word, и тоа на англиски.
    Би сакала да кажам дека пишувам често ама заборавам, имам моменти кога пишувам секој ден една недела и после тоа ме замрзува и престанувам :D

13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Споменарот кој ми е како личен дневник ми е мал и ми е при крај. :)

Е сега незнам од каде да си купам некој поголем споменар или што и да е, ама да може да се заклучува? :?:

14. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    До пред некое време водев и си испишав веќе 2 споменари, ама сега прекинав бидејќи многу ме мрзи. :tmi:

15. ivana63

ivana63 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2013
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    229
    Да, пишувам од 10 години. :rofl:
    Првен почнав во тефтер, нешто ко тетратка (кузнај шо беше :lol: ), а после тоа сменив уште 19238614199816827 споменари. :D
    Искрено не ми ни текнало да пишувам на компјутер, и не сметам дека е безбедно оти мајка ми го користи компјутерот почесто од мене па страв ми е дека би можело да ме открие. :geek: :^)
    А за криење махер сум, Интерпол не може да го најде. :rofl: 8)

16. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    28.990
    Во Просветно дело има на заклучување. И јас тие ги меркам... :wasntme:
    Ама треба да го испишам овој прво, па тогаш. Инаку тие со клуч се околу 350 ден. , а поголем имаше дури 450 :o

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Пишував порано ко помала..
    сега веќе не , не ни имам време :)

18. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    311
    Пишував пред 2-3 години,ми беше интересно,па после некое време ќе ми текне да читам па се сеќавам што се сум трескала XD
    Сега едноставно не ми е толку интересно а и времето ми е исполнето.

19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    23.374
    Интересно и поребно е човек да пишува дневник.Јас порано сум пишувала дневник,ама ништо озбилно.
    Сега сакам да почнам да пишувам дневник,и идеја ми е во него да пишувам кои ми се животните сонови,некои мотивациони цитати,и секако по битните моменти.
    Последниот дневник што го имав,не го чував во приватност и затоа на крај исцепав и го фрлив во река.Најискрено,не ми беше важен,поточно,не ми е сега важен бидејќи тоа е друга личност која го пишувала тоа.
    Сега,е поразлично,многу поинтересни и потајни случки ( :$ ) ...планирам во блиска иднина да си купам дебела тетратка со интересни корици,всушност,јас ке си ги декорирам кориците. :)

20. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Имав ,но денеска му дојде крајот.
    Ги искинав сите страници,имав пишувано глупости и моменти за кои не сакам да се присетувам камо ли да ги читам.
    Не ме приврзуваше за убави спомени и немаше потреба да го зачувам.Сега планирам ,исто како Срцката28 да започнам нов во кој ќе пишувам некои цитати и неостварени,животни желби и сонови. :)

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.