1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лични дневници

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Bright, 17 февруари 2010.

1. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Да и јас водам дневник и пишувам се за мене за мојата симпатија, за моите детско пролеани солзи во врска со него. Ах тој мој симпатија како ме промени и ме смени.... Не можам без него..., но секако не сум му јас во срцето, што да правам..

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pA_uLa

pA_uLa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Go pocnav nekako... blagodaram za pomosta :D

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    Почнав денес.Најдов убава голема тетратка што ја добив од фирмата каде работи мајка ми на која што може да се менува корицата во разни бои и слики.Баш е убава и ''цакана'' како што би рекле постарите :D
    Да ти е мерак да пишуваш.Ќе пишувам само кога ќе бидам сама дома, не сакам никој да го види или да знае за него зошто ќе пишувам за моите ''љубовни'' проблеми, мислење за денешницата, пријателите и ситуациите кои ме вадат од такт со моите родители посебно мајка ми.Тинејџерски живот, нема бегање :D

4. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    Јас си водам дневник скоро 2 години. Користам 15 минути наутро и 15 минути навечер. Тој ми е се во едно. Планер, плачалник, потсетник и др видови облици.

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.148
    Прв пат почнав во четврто одделение. Пишував некое време па престанав, па повторно пишував. Но старите дневници постојано ги фрлав. Пред некое време, односно пред еден месец, после долго размислување дали да почнам или не, почнав повторно да пишувам но овојпат на поинаков начин. Не наведувам детали како порано што правев, повеќе пишувам за моите чувства и размислувања.

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    Vodev dnevnik dobri 5 godini no koga se veriv site tie 5 - 6 tetratki zavrsija iskinati i vo kanta moj zivot moj pravila ete mi bil dnevnilkot podrska ramo za placenje i nesakav nekoj da go najde nitu cita. Ete nekolku godini femina mi e najdobar dnevnik :)

7. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    14.433
    Пишувам за моите чувства не споменувам личности по име,пишувам убави мисли од книги,пишувам поговорки.Дневникот е толку прекрасен за мој вкус и многу ме мотивира кога ќе ги погледнам прекрасните корици и страните низ него.

8. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.302
    Допаѓања:
    22.592
    Од секогаш сакам да пишувам во дневник, ама кај нас веројатноста некој да ти го најде и прочита е 100% па така не се решив, да пишувам нешто што е само за мене а да го види некој друг.

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806

Сите ние имаме најчудни, најбанални, најбезсмислени. најинтимни, нај+( каква сакаш придавка ) мисли и случувања во животов, само што секој си ги знае за себе најдобро. Јас на пример се чувствувам полиберален од тој аспект и не ми воопшто гајле дали некој ќе дознае нешто за мене ако прочита во мојот дневник, секако ако јас размислувам така не размислуваат сите. Но еве да видиме кој се може да го прочита дневникот ? - Мајка ми, татко ми, сеста ми затоа што тој ми стои дома. Е сега иако не мислиме исто во еден момент одкога забележаа дека јас нешто постојано запишувам им реков " Ова е мојот чичен дневник, во него запишувам се што мислам. чувствуавам, позитивно, негативно, катаклизмично, итн.. и не сакам вие да го читате, ве проколнувам ( иако не верувам во бабини деветтини ) исто како што вие не сакате да знам нешто ваше кое не сакате да го дознаам, да бидеме фер :D ) И да ти кажам јас сум слободен, иако го кријам сепак малце ама слбоден сум, они ако прочитаат ќе имаат мала грижа на совест ради мојата верба кон нив а која не ја почитуваат и на крајот од денот и да прочитаат нема ништо да е страшно затоа што тоа го прочитале домашните :D

Ако сеуште не си убедена да започнеш со пишување, кажи :D ,

На Bozica1980, sikica7 и Elissa им се допаѓа ова.
  10. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    large.jpg Не знам веќе на која тема да прашам секаде напишав а никаде не добив одговор ве молам ќе може ли некој да ми каже каде може да најдам да купам ваков планер/дневник се убив од тражење во џамбо сити мол нема никаде значи... Има ли некој претстава каде може да го најдам ова чудо од тетратка...

На SeaMermaid му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    @sikica7 не знам колку ќе ти биде од помош, ама пред некоја година видов вакво нешто во Рамстор. Појма немам дали уште постои книжарата, ама можеш да провериш за секој случај.

Јас сеуште пишувам во дневник, само поретко од порано. Додуша и на различен начин пишувам сега. Не е она тинејџерското опишување на денот во смисла на се успав за на прв час, ми се насмеа симпатијата и сл. :rofl:

Знам да седнам еднаш во два месеци и да ги запишам најбитните работи што ми се случувале, дали сум постапила правилно и каде сум згрешила. Така кога ќе ги ставам сите работи на лист ми се разјаснуваат многу работи, нешто како да ја набљудувам сликата од далеку. Исто запишувам работи што сакам и што не сакам да ги правам, општи планови за животот, мотивирачки пораки наменети за читање во тмурни денови :makeup:

А конкретните секојдневни планови ги запишувам на друго место што го оставам кај стигнам. :lol:

На theowndemon, Lella и sikica7 им се допаѓа ова.
  12. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Е јас секаде отидов само во рамстор не влегов да проверам.. Инаку јас не сум од Ск и вчера баш бев барав ама не најдов е сега следен пат кога ќе одам незнам :sweat:;(;(:sweat:... Инаку мене не ми е потребна за дневник потребна ми е за да запишувам некои лични и битни работи нешто како организер.. Леле сеа откако ми кажа за во рамстор дека има се изнервирав жими се.. Фала ти срцка инаку на информацијата фала ти многуу...

13. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806

Абе не ти требаат фенси страви. Имаш на интернет како да си направиш рачно ама на пример јас си имам обична црна тетратка А4 формат со тврди корици така ми се издвојува од другите и тоа е тоа :D

Не е толку битно каде ќе пишуваш, битно пишувај :D

На sikica7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.994
    Hhaahh seto toa e tocno sto mi go kazuvas ama jas sakam da si go ukrasam da si dodavam lustovi utn.. Inaku nema da vodam nekoj tipicen dnevnuj mene mi treba poveke kako beleznik/planer.

15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Немам дневник, ама кога бев тинејџерка имав.
    И дневник и споменар...се додека дневникот не го најде мајка ми и не ми лупна шамарчина, зашто тоа што го прочита не беше по нејзин вкус :$:lol::lol::lol:.

На cresa-jagoda и theowndemon им се допаѓа ова.
  16. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Имам, пишувам веќе еве 7-8 години, пишувам од една и единствена причина, да не заборавам. Пред некој ден читав редови од првиот дневник оној од 2009, сум се смеела до солзи.. колку работи се измениле, колку јас сум се променила, чувство на носталгија, а кога се сеетив дека никогаш не би се сетила на тие случки, си реков додека ме држи памет и додека ме служат рацете ќе пишувам. Зошто си го сакам животот, и сакам да се сеќавам на секој дел од него. Ако ме слушате мене, уште денес почнете. Запишаниот збор е вечен. :)

На ReinaDeCielo, cresa-jagoda и theowndemon им се допаѓа ова.
  17. Fitteen

Fitteen Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    723
    Имав дневник кога бев во основно. После како поминувало времето сум немала време, а и незнам, можеби ќе најдев време ама го заборавив, некако не ми се пишувше, сепак се ми останува врежано во моето срце. Нема потреба од дневник и онака оној што го имав ќе го изгорам еден ден ништо добро не пишував во него, ги истурав моите негативни мисли и не планирам да ги пишувам и потоа да ги давам да ми ги читаат :^)

18. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Ретко кога пишувам во дневникот, ама кога ќе седнам цел ден ми е малку да се изнапишувам, затоа и поретко пишувам.

19. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Вoдaм у word дoкумент oд септември 2010, oзбилнo :D Али oпишувaм мнoгу нa дoлгo и ширoкo 73 стрaници имaм нaпишaнo, еднa феминкa знaе бaрем десетинa oд тие дa ги нaречaм интересни случки.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. S.ataneR

S.ataneR Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3