Проверував дали ѝ е готов пасошот на малата и ми излегува не е пронајден запис, а до вчера ми излегуваше дека е во процес на изработка. Дали значи дека е готов пасошот?
Стварно не ми е јасно ко да сме милиони овде милион и пол и толку дали не има ко да немаат луѓе за работа господ да чува и пази уште кога се сликав готово ќе биде 15 до 20 работни денови не се нормални бар нека не не лажат во очи сумниви ми се пак нешто камуфлажа прават како и секогаш за се
Што е проблемот со пасошиве? Па луѓе 100000 пасоши не се способни да направат , до толку се неспособни ,мрзливи ,мвр може да се нарече секако освен сериозна институција не !!!
И јас сега проверив за цело семејство, не е пронајден ниеден запис, а до завчера беа во процес. Веројатно треба да пишува нешто кога е готов документот. Некоја грешка е сигурно , им паднал системот.
Се потрудија да проверат или те „избркаа“ со изговор дека не е готов? Планирам пак да им одам. Јас имам друг проблем имам променето адреса, мање више пасошот, ми треба документ валиден со валидна адреса. Бар личната карта да ми ја дадат.
Имам термин за пасош по редовна постапка за неколку дена. Дали кога ќе одам да се сликам, можам да побарам да се изработи по итна постапка? Секако ќе си доплатам.
имате инфо до кој датум се издадени? јас добив инфо демек почнале мешано да ги издаваат до 5-6 февруари али на голем дел од 2-3 фев сеуште не им биле издадени