Не можи вчера бев во полиција и ми кажаа дека веќе пасошот што е во редовна постапка е во процес и нема доплаќање,за да биде по итна постапка
Бев сега во Беко да прашам дали е готов веќе е 28 ден, ми вика уште не се одобрени и ми вика уште еден месец треба да чекам а процедурата може да ја преиначам во Мтв
Маме им ебам, прво рекоа месец дена, па 45 работни дена па сеа 2 месеца а?? А што демек ако преиначиш во МТВ побрзо ќе ти го направат? Да видам да не верувам.
Одам во Мтв на Информации прашувам за таа канцеларијата за преинчување во брза процедура ме прашува кога сум се сликал викам 5 фебруари... Вика не може да промениш на брза тие веќе се одобрени, за 20 дена ќе излезат...
Јас сум помирен и рамнодушен не сум ги чекал гужвите кога се сликав ама дека сакам да одам надвор и одвај чекам да излезе, иначе имав уште од 2022 година со новото име ама го изгубив... Ама прашањето ми е на некој што му треба на пример возачка за работа како ќе се снајде во тој хаос
Do koga se stignati pasosite momentalno? Prethodnata nedela imase info deka slikani na 05.02. gi podignuvaat veke.
Дали имате информација до колку часот може да се подигнат лични документи од полициската станица во Ѓорче Петров ?
Toa e poveke od 2,5 meseci. Katastrofa... jas sum slikana na 27.02., a pasosot mi trena najkasno do 26.04. Znaci da ne se nadevam
За лична и за возачка по редовна постапка која цена е? Ако може некој итно да ми даде сигурно инфо. Да знам колку пари да си ставам на картичката за да имам за плаќање.
Ве замолувам за информација-Дали плаќањето за пасош е единствено на денот на сликање? и дали може да се уплати преку уплатница или само со картичка директно на пункт? Ви Благодарам
Плаќаш се на денот можеш со уплатница или картичка на лице место еве тука прочитај си што како е. https://mvr.gov.mk/upravni-rab/1
Сакам да прашам за тие од Аеродром што се и си подигнале лична карта, од полициската во Лисиче сте ја подигнале? Таа на булевар Србија е во изградба, па да не шетам. Нели спомнаа во полициската од местото на живеење се подигнувале.Фала