Не може со стар пасош никаде да одиш, без разлика што е важечки по датум. Ако нема северна на него, се смета за неважечки.
Zdravo na site Kazete mi dali nekoj ja znae procedurata za menuvanje zivealiste vo licna karta, licnata karta mi se vodi vo stip a jas ziveam vo Skopje vo sopstven stan, i kolku od prilika se ceka da se zavrsi se.
Прво треба да се одјавиш од Штип. Најмногу месец трае процедурата. После ќе закажеш за лична карта. На терминот за сликање ќе го однесеш одјавниот лист и фотокопија од имотниот лист. Така направи маж ми. А во Скопје за лична карта не се знае колку се чека. Катастрофа систем.
Здраво да прашам како оди сега процедурата за пасош, на електронско закажување не ми дава да одберам термин?
Јас сликана на 21.2 пред три дена дознав дека има проблем со уплатата за пасош и треба да доставам извод од банка дека ми е платено .. истото ми го направија и со возачката носев извод во мтв, а патем во исти ден бев сликана и за двава документи. Во мтв имаше цел куп барања кои чекаа потврда како и моите, во банка ми кажаа дека доста луѓе барале извод за истава цел, така да ништо чудно да на сите што сме сликани тој период од февруари ни е заглавен тука процесот
Фала. Оставам двапати, ама се уште ме намаат побарано, веројатно со л.к. се замараат. А има ли некаде без термин, со чекање?
A Kako doznavte deka imate problem so uplatata? Jas sum slikana 12.02. nema se uste nisto. Posledno koga otidov da proveram vo MTV mi rekoa vo proizvodstvo e...prasav da se prefrlam itna postapka, mi rekoa ne mozelo sega. Ne znam po koj redosled gi izrabotuvaat pasosite ova e luda rabota.
Се надевам дека до крај на мај месец ќе ми стигне пасошот. Сликана сум на 20 март. Се некако мислам дека цела оваа драма е заради изборите и дека после изборите магично ќе почне да бидат готови документите.
За возачката ми се јавија на тел, а за пасошот ми кажа дечкото во беко на шалтер, кога чекав за подигнување
Kade se slikavte? I koga vi kazaa za potpis I pecat? Jas sum slikana na 12.02 prolet I posledno mi rekoa vo proizvodstvo deka bil pasosot.