Дали знаете сликани во полициска станица Пролет од која дата се веќе готови пасошите, дали некој подигнал во последно време?
Оваа странава на МВР функционира ли како што треба? За проверка дали се готови документите, дали на некој до сега му има пишано "вашиот пасош е готов" Јас од 8ми март сликана си проверувам само онлајн, немам појдено да прашам фали е готов...
Полудев веќе еј. Како е можно од 27 февруари уште да не го земеме пасошот еве не знам. Што да правиме..?
Да. Апдејт на неколку дена прават. Јас идев прашував цело време и за возачка и за пасоши. Додека на страната не видов дека се готови,стварно не беа.
Колега има проблем да си го земе пасошот кој е готов уште од 11.04. само затоа што нема добиено порака. Не го пуштаат ни до шалтер да стигне...
Sto ubavo... Kaj se slikase I Dali ti stigna poraka koga da go zemes? Jas sum slikana isto 12.02 vo prolet I uste nemam nisto dobieno Jas od 12.02 nemam uste pasos.....
затоа прашав погоре, кој има земено пасош а да е сликан во пролет и од кои дати....... Мислам дека најмногу ги каснат тие
Не ми стигна порака. Проверував на веб страната и кога таму пишуваше дека е готов,отидов да го земам.
Изгледа на една недела прават апдејт? На ниво на цела држава е нели? Пошто имаше на рандом сајт објава “скопјани ќе можат да гледаат кога се готови нивните документи”. Знам глупаво е прашњето, ама ме збуни ова. Инаку мене ми рекоа за два до дваипол месеци. Се надевам ќе го зготоват побрзо од тоа.
Другарка сликана на почеток на март, го подигна дури во средата, на страната уште ѝ стои "во процес", така да и со апдејтување доцнат.