Дали има некој што се сликал во април и да му е готов пасошит без итна постапка, и ако има каде се сликал. Гледам некои уште чекаат од февруари а од март си ги земаат?
Добив смс дека пасошот ми е готов, дали морам да го подигнам само во терминот што го пишува во пораката или може и подоцна?
Оф топик прашање, дали во Пролет имаат ПОС терминал за плаќање? Слушнав имало проблеми со плаќање онлајн. За вечер имам закажано таму, да знам што ме чека
Девојки сликана во полициска станица Пролет на 11.03.2024 сега ми стигна порака дека пасошот ми е готов. Воено и на страната за проверка соодветно се промени статусот во зелено.
Го чува ли листот кога бил за сликање на пасошот? Нека проба со него, нека направи скрин од страната (ако е од Скопје) за готов документ и би требало да заврши работа.
Мислам може и покасно. Другарка кога се сликаше им напомена дека можеби малку подолг период (од неколку месеци) нема да може да ги подигне. Планира дури летово, е сега дали е исклучок ситуација не знам. Зашто она си имаше оправдана причина.
Јас во март кога го подигнав, отидов некој ден подоцна од терминот што ми го пишаа во порака, немаше никаков проблем.
Si go zemav pasohot ali guzva vcera bilo miting 100 luge vo prostorot 2 saati minimum se cekashe .....
Zdravo, Dali ima nekoj koj se slikal pocetok na april i go ima dobieno pasosot, ili ima nekoj informacija do koj datum se stignati pasosite so izdavanje?? Jas se slikav na 1vi april, od vaseto dosegasno iskustvo koga mislite deka bi mi go dale pasosot? Od mvr mi kazaa deka ke cekam dva meseci, no nekako se somnevam.