Јас се сликав на 24 фебруари, ми рекоа за 1,5 најдоцна 2 месеци, поминаа точно 3 месеци но пасошот сеуште не е готов. Нема никаков ред има сликани во март што веќе си го зеле пасошот, а има и вакви ко мене сликани во фебруар што уште чекаат.
Јас сум сликан на 5 април. Бев вчера да прашам дали ми е готов пасошот. Ми рече дека е во машина и дека ќе биде готов за најкасно 3 до 4 недели.
... не ми е јасно каква е таа машина што принта една пластика за 3 до 4 недели, колабиран систем до макс,
А бре каква машина, се влечат, се зафркаваат со народот, за изборите можеа до последна лична карта да испринтаат, за пасошите им е гајле, народниот правобранител дреме, кој што им може...
Која е процедурата за вадење на возачка книшка? Треба ли да однесам своја фотографија или на лице место ме сликаат? Каде се вади и дали треба закажување?
Укинати се. Беа замена за парични казни при правење на прекршоци, наместо да плаќаш парична казна пишуваа негативни бодови во неа. Нема веќе тоа, си плаќаш парична казна само за прекршокот и толку.
Има ли на некој што му бил готов пасошот да му пишува дека патната исправа е готова на страната на мвр? И дали на некој што е сликан на 20 март да му е готов пасошот?
Не се укинати. Укинати се негативните бодови. Возачката книшка сѐ уште важи за запишување на забрана за управување со моторно возило.
14 години сум шофер, не сметам дека некогаш би ми затребало за оваа работа. Сеа некој ако е на трка или рели сака да вози кај шо не треба тоа е друга работа. Вози си одговорно нема да ти треба.