Оооо, и други примери исто има, возрасните готови пасоши, децава не Денес е повторно направено ажурирање, но се уште стои во процес
За возрасен. Порака не знам зошто сменив број во меѓувреме, возачката на сајтот пишуваше дека е готова, затоа отидов, па ми проверија и за пасошот. Ова за во Беко. Ама знам дека добиле порака за готов пасош и сликани околу 20 април.
Јас сликана на 19.3 уште го немам земено а тогаш ми кажаа за 1 месец… среќа имам бг пасош па можев со него да патувам инаку немаше како да идам на закажано патување… како тргнале работите може и на летен одмор ќе треба со бугарскиот да идам… да знаев претходно дека миже со него барем да не ни одев да се сликам
Проверивме , односно ги дадовме трите ливчиња. Јас и сопруг добивме СМС. А за детето не. Си рековме ќе го дадеме и на детето ливчето, може е готов. Ливчето ни го вратија со образложение дека се уште не е готов. Да си чекаме СМС или на страната за готови лични документи да си проверуваме
Дали мора да чекам да ја земам обновената лична карта за да почнам со постапка за пасош? На крај на јуни ми е терминот за сликање за лична, а сегашната (без Северна) не ми е истечена инаку.