Ќерка ми и јас сме сликани на 13 мај, нејзиниот е готов, на сајтот стои готов со ажурирањето на 10.06, мојот не е. Една по друга сме сликани. Нема правило изгледа. Пораки не сме добиле
Нема правило Ние сме сликани 16.04 Јас и сопруг ги земавме во мај пасошите, детево се уште не е готов пасошот. По се изгледа дека апсолутно е без систем на работа. Не може во ист ден сликани а изготвени сите различно. Да се надеваме дека сепак ќе ги земеме на време барем одмор да искористиме
Па да, што ако сега ќерка ми има, 7 м е без мене не може она на одмор. За една фамилија, еден пасош ако нема никој не оди на одмор, а затоа и требаат пасошите, за патување, за што друго. Двете заедно во ист ден, да знаев различно ќе се сликавме
Здраво до сите членови! Да замолам з аинформација- Дали некој има вадено уверение за неосудуваност и ако може да ми каже колку време трае постапката од поднесување на барање до добивање на истото? и каде поднесува барањето? Ви Благодарам
Во централен регистар карши Веро Џамбо, пополнувате и плаќате околу 350 ден (со картичка или со уплатница во банка), го издаваат за саат време
Јас вадев во Основен суд 1. За 3 работни дена го земав. Платив 320 денари плус 40 денари провизија. Со картичка платив.
Ти Благодарам многу @SummerGirl ...јас мислев подолго се чека. А дали знаеш дали преку конзуларни претставништва го издаваат? Ти Благодарам многу @flawlessss ..наспроти Веро е УЈП мислам? Кога имате вадено таму уверение? (прашувам во случај да се има нешто променето годинава). Благодарам многу
И онлајн се вади, да не се малтретираш по шалтери, јас така си го извадив. Направи си профил на услуги.гов.мк и извади си на раат уверение.
Edno itno prasajne ve molam za tocni informaci imam let du tirana pasosot mi vazi uste dve nedeli znacit dali bi imala problem na granica nedaj boze dame vratat nazad posto me jajt mislata na nekoja drugarka od sesrami e vratile so pasos so vazel uste eden mesec mu rekle trebelo 3 meseci unapred
Во групата на држави кои бараат пасош со валидност од најмалку 3 месеци спаѓаат: Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора. Значи дека пасошот не ти важи.
Nisto Znaci podobro da letame du skopje da nesi praime bela dzabe posto sum so dve deca mali da nese maltretiram
@Annath Ти благодарам многу..меѓутоа јас немам проифил, пишува дека за придобивање на овој документ онлајн, морам да имам профил (не основен ама профил со УЈП профил) јас немам УЈП профил..Тоа ми е главна причина поради која морам лично да се обратам на шалтер. @Malesia Ти благодарам многу на советот..Ако лично се обратам до Основен суд 1, истиот ден ќе може да го добијам? Дали се уплаќа однапред, односно дали кога го поднесувам барањето во Основен Суд треба да приложам и уплатница со подмирена такса? @МитеМен благодарам, знам дека официјално прибaвуваат, еднаш нарачав преку конзуларно претставништво (друго уверение) и чекав 8 месеци...Затоа незнам дали и за ова уверение се чека толку долго..Вие имате вадено преку конзуларно птерставништво? колку време чекавте? Благодарам многу
Да шо треба однеси без да те праќаат и пробај кажи дека не си од тука дали може да ти го изготват одма.