Немам видено. Евентуално да прашате во Министерството за надворешни работи и надворешна трговија https://www.mfa.gov.mk/mk/contact
@Malesia Ви благодам @Malesia @Annath @SummerGirl @МитеМан Ви благодарам многу за помошта и информациите искрено ценам.. Сакам да ве замолам за дополнителна информација- Дали знаете каде може да го заверам уверението со апостил печат, и колку трае постапката? Во благодарам и ви посакувам убав викенд
@МитеМен Ви благодарам многу..да претпоставуваме не можеме да очекуваме да е во согласност со напишаното..се надевам дека барем овие едноставни постапки се одвиваат без препреки.. Ви благодарам и убав ден
Здраво. Сакам да прашам пасошите ги подигате каде што сте се сликале или само од мтц се подигаат без разлика кај си сликан? И дали работат и втора смена?
Извод од родени за малолетно дете колку време се чека во скопје ? И дали за сликање за пасош прифаќаат извод со старо име или мора со северна ?
Извод чекавме околу 1 недела некаде, сега како е со новонастанатата ситуација не знам. За пасош нема да прават проблем и со стар да отидеш, битно им е да имаат документ од детето и од вас.
Јас поднесов барање на страната на УВМК. За 2 дена ми стигна меил да го подигнам. На шалтер повеќе се чека... 7-10 дена
Јас поднесов барања за првото дете за 45 мин беше одобрено и можам да го подигнам, ми прати ја маил а за мене и за второто детенце чекаме веќе 4 дена , и поднесов на нивниот сајт да се изготват.. Незнам како работат и кој редослед го следат, а изводи имам стари од пред 4 г па незнам дали за пасоши ќе прават проблеми фала на одг
Барем да прават редовно ажурирање. Ова кога ќе им текне. И биометриски пасоши цела држава менуваше пасоши па вака не се чекаше за да си го земеш пасошот. Кај на важечки документи менуваш, и тоа самошто изваден пасош, па и уште малтретирање.
Од како се сликате за колку време ви беа готови пасошите. Колку се чека за изработка на новите пасоши.