Дали некој има искуство со електронско подигнување на извод од матична книга на родени? Платено ни е пред 5 дена уште пишува дека се обработува
Дали го има некок бројот од кој тие се јавуваат за закажување на термин? Јас го изгубив сакав да закажам за две недели унапред ама ми кажаа од денес за утре дека зскажувале и да се прејавам пак, ама не го зачував бројот. Го има некој ?
Здраво до сите членови, Ве молам за информација- Дали некој има заверувано документи со апостил печат? Ме интересира колку време се чека за заверка (по поднесување на документот во Министерство за правда)? Ви Благодарам за одговорот Сакам да те замолам ако занеш, колку време трае заверка на уверението со апостил печат? (во министерство за правда се спроведува) Ти благодарам
@Chanel Ти благодарам, а само да потврдам, се поднесува во Министерство за правда така? дали има некој конкретен шалтер?
Има ли број на кој можам да се јавам да видам што се случува со пасошот? Сликана април, стои дека е во изработка веќе 2 недели. Сите после мене што се сликаа, земаа пасоши. Отидов во мтв, креваат раменици. Каде можам да се обратам? Ми пропадна цело лето.
и јас сум сликана почеток на април, ми кажаа иштампан ми е и да чекам смс ама ништо нема уште страшно
Многу се нервирам. Најстрашно е што немаш каде да звониш, прашаш и да се изнавикаш. Цело лето ни го упропастија! Уф!
Здраво, Ќе може ли некој да ми каже, колку во просек се чека за подигнување на лична карта (од денот на сликање)? и каде се подигнуваат во МТВ или Беко? Ви Благодарам
Дали само на мојот документ на сајтот за проверка пишува не е пронајден запис? Претходно кога проверував пишуваше вашата патна исправа е во процес.