Zeni Vo Juni mi stigna poraka deka pasosot mi e gotov(na 04.04 slikana) .E sega ne bev vo moznost da odam da go zemam.Dali gi cuvaat?
Нема рок, но во собраниска процедура сѐ уште (формално-правно) е Предлог на Закон за изменување и дополнување на Законот за личната карта кој предвидува рок за замена (12 февруари 2024 година). До крајот на годината важат возачките дозволи.
Дечки, данеска мајка ми и татко ми отидоа да си ги подигнат пасошите но заборавија да ги однесат старите и ги вратија. По доаѓање дома мајка ми успеа да го најде но татко ми не успеа да го најде. Постари луѓе се и после доста барање највероватно татко ми го има заборавено кај службеникот при сликање. Ме интересира каде да добијам информација како да постапам во овој случај, пасошот му е готов но не му го даваат без да го донесе стариот. Однапред благодарам за сите информации.
Друже кај нас без мајки шајки не вршиш рабоота ке повишиш тон и ке те пратат у таа една соба сите одат таму незнам шо број беше и ке си завршиш раб ама пак ке речам без мајки шајки нишо
Дали некој сликан за л.карта пред 1ипол недела во МРТВ си ја подигнал истата? Слушнав дека се убрзале процедурите
Здраво на сите Јас се сликав на 19.7 за пасош и ми стои дека е во процес дали е можно да ми е готов...позз
Дур не ти стигне порака на телефон, не ти е готов. Нема шанси за толку брзо да е, секако. Ние 2 ипол месеци чекавме, сликани во мај, сега ги земавме.