Не праќаат на сите порака на телефон. За месец и пол го земавме ние. И на страната не ажурираат редовно
Нас за трите пасоши ни стигна порака, исто и на нашите. Само за лични карти не стига порака, тоа на страната видов дека се готови. Инаку ние кога бевме да ги земаме пасошите, бараа да ја видат пораката од телефон, инаку враќаа, така што нема логика да го бараат тоа ако не стига кај сите.
Кој земал скоро пасосш сликан на крај на Мај со редовна постапка? Дали стигаат воопшто тие што се сликани на крај на Мај веќе?
Ова за закажување онлајн на лични карти, псоши го имаат сменето. Нема календарче за слободен термин- демек ти се јавуваат? Боже сачувај Возачка имам скоро пред 6-7 години. Со старо презиме е. Дали знааете дали има рок на промена во брак? Ми следи ли казна или не.?
За возачка нема казна. Рокот за промена на податоци е 30 дена од склучување на бракот. А за термин.... Пишуваш податоци и ти се јавуваат да ти закажат термин.
Јас дури сега ја сменив возачката а имам сменето презиме уште 2018 год. Не ми направија никаков проблем. Можеби би имала проблем ако те сопре полиција... Не знам не сум имала такво искуство.
Jas duri posle 7 meseci smeniv dokumenti, ne me kaznija niti me prasaa zosto ne sum smenila tolku vreme.