Здраво, како оди постапката за изгубена возачка дозвола која што е извадена пред 4-5 месеци ? Дали ќе треба одново да закажам термин за Сликање и чекање во гужвите
150 денари. И плус провизија околу 10-15 денари (ако плаќаш со картичка). Треба да ја објавиш во службен весник. Па после да закажеш термин за сликање.
Да прашам ако има некој кој подигнувал лична карта од полициска станица Аеродром да ми каже процедура. Кога се сликав ми кажаа наводно таму ќе стигнела од таму да ја подигнам ама ми е чудно дали стварно од таму се подигаат или сепак од мтв..
Јас порано во Ѓорче си подигнав, ама зборам пред 5 години. А свекор ми и свекрва ми сега подигнаа од Гази баба, од полицискава, во мај. Идеш и има шалтер ќе си кажеш за што си и ќе го носиш ливчето што ти го даваат и ќе ти ја издадат личната карта.
Валјда не ми е изгубена, јас се сликав и после на патолошка останав дома со лежење уште не беше готова, а сфатив здравје ќе ми треба за извод за бебе. Имам важечка ама џабе таа нема да ми ја важат сигурно
Zdravo me intersira kade treba da se obratam za menuvanje prezime smeneto mi e na lk i pasoz no vozackata i kaj maticnite doktori mi e mominskoto sega strikno za zdravstvoto me intersirase bidejkji bremena sum treba da se porodam
За здравствено ќе одиш во Фонд. И ќе им дадеш копија од лична карта. И да не завршиш работа не е страшно. Јас кога се породив со првото дете уште ја имав старата лична карта. А за возачка ќе закажеш термин.