Дали во МК сеуште се сметаат за важечки документи старите пасоши? (интерна употреба во земјата) Благодарам
Колку што знам, не. Само личните карти Прашање.. Тие што се сликавме во Пролет, каде се подигнуваат л.к? Во мтв или пролече?
Пасошот – Не. Возачката дозвола – да, до 31 декември 2024 година, од 1 јануари 2025 година, не Личната карта – да.
Во полициската станица во општината кај што припаѓаш. Јас се сликав во Пролет, л.к ја подигнав во полициската станица во Автокоманда.
А дали веќе кога имам пасош со Северна морам да вадам и лична карта, или можам да си го користам само пасошот?
Здраво, сакам да прашам дали некоја членка знае како можам во м1м2 образецот да го променам делот кај што пишува вид на образование, бидејќи кај мене пишува основно образование, а имам завршено средно.
Еве што најдов на интернет. Лична карта, пасош, возачка, здравствена книшка и електронсла здравствена книшка, банкарски сметки и картици, работни документи и за диплома и имотен лист, не сум сигурна, но имај си предвид. Се надевам од помош ти е ова
За диплома нема потреба од менување презимето Јас си завршив летово факс со моето, и сега пред некој месец си сменив презиме, не треба тоа, не е личен документ
За во ПИО и ФЗО (прво мора во пензиско да средиш) ти требаат 2 копии од венчаница и од лична карта. Доколку си вработена, 3 примероци ЗО1 и 3 примероци М3