Дали тие што не се активни возачи мора да извадат нова возачка иако не возат и не им треба? нека пише некој што точно знае. @МитеМен или некој друг. фала
Од другарка син сака да живее во стан кој е нејзин, ама не е на таа адреса она, не живее таму. Што треба освен имотен лист? Како го пријавува дека ќе живее таму?
Zdravo, Prasanje za site koisto polozile i izvadile vozacka dozvola za prv pat vo skoro vreme. Treba da se slikam utre za vozacka no kako sto gledam treba da podnesam: Барање. Важечка лична карта на увид. Лекарско уверение. Уверение за положен возачки испит E sega, baranjeto ke go zemam od mestoto kade sto ke se slikam, licnata karta ja imam, no lekarskoto uverenie mi ima ostanato vo Avtoispiten centar, isto i nemam nikakvo uverenie za polozen vozacki ispit. Kako odi procedurata? Avtoispiten centar gi preprakja tie dokumenti (lekarsko uvereni i uverenie za polozen vozacki ispit) do MVR i jas samo treba da zemam so sebe baranje i licna karta, ili? Blagodaram.
Dali do kraj na godina treba site dokumenti da se so Severna Makedonija ili moze i vo tek na naredna da se vadat novi dokumenti?
a dokumenti na koi pisuva Republika Makedonija dali do kraj na ovaa godina mora da gi smenime iako vazat za da se so naziv Severna Makdedonija?
Здраво, дали некој има искуство со објавување изгубена полиса за животно осигурување во Службен весник ? На страната на СВ има можност за онлајн да се објават некои документи или во МВР за лична карта, пасош но за полиса нема никакви информации.
Минатата недела звонев накај 17ч и ги добив. Прашуваат дали сакаш сабајле или попладне термин. Јас во 18ч закажав
За прва возачка по редовна постапка, кои документи се потребни? Колку пари е? И дали може со картичка да се плати?
Само лична карта и пополнето барање ти се потребни. Може да се плати со картичка. Околу 530 ќе платиш за редовна постапка.
Дали некој аплицирал за извод електронски на странава e-portal.uvmk.gov.mk? После колку време од апликација и уплата станува линкот за преземање активен?
Јас имам поднесувано за извод преку таа страна. На меил добивав известување дека изводот е изработен и дека можам да го подигнам.