Изводите сеа мора на услуги неможе матична книга, па ниво нешто основно имам требало ниско ајде отидов средив демек и сеа да поднесам да платам ми дава само две банки јас сосем трета И електронскиот е ист ко хартиена форма старите?
Треба да одиш во МВР (позади МТВ). Таму кај што порано се издаваа изводи. Има само еден шалтер. Ќе поднесеш барање и ќе платиш 300 денари. После тоа треба да чекаш решение. Со тоа решение се сликаш за лична карта (не ти треба термин) и закажуваш термин за пасош. И одиш во матично да направат промена во систем. Извод и државјанство не мора да менуваш. Само ако имаш потреба.
Здраво, јас на е- услуги имам профил со основно ниво, ама за потврда за неосудуваност и за немање забрана за вршење дејност треба да е на ниско ниво. Може некој убаво да ми објасни како да го сменам статусот на профилот, каде треба да одам, колку време ќе чекам онлајн и дали функционира тоа? Јас сум на нлб банка инаку.
Zdravo me interesira koja e procedurata za promena na mesto na ziveenje adresa I Dali za toa Treba da se zakaze termin vrtev cel den na brojot ne krevaat ve molam za odgovor
Закажи online на МВР сајтот и ќе ти се јават за 24ч. Обично е така, последно јас така закажав за пасош.
Ke odam utre da probam da zavrsam ne mi se ceka valjda nema da me vratat samo me interesira koj dokumenti mi trebaat imoten list od novata adresa izvadiv i imam vazecki pasos licna karta nemam da ne imam problem
На лична карта ако не ти е смената адресата прво мораш тоа да смениш, зкажуваш за нова лична карта, ќе ти дадат формулар да потполниш, потребно ти е и имотен лист од новата адреса, само ако не си ти сопственик мислам дека треба изјава од тој кој што е сопственик дека е согласен да ве пријави на таа адреса.. Друго мислам не ти треба ама најдобро е да одиш и да прашаш прво.. После менуваш на пасош, во банка и секаде кај што ти стои старата адреса..
Izgubena mi e licnata karta od strana na mvr ne ja zemav odma koga iskoci posle skoro 3 meseci otidov ne ja najdoa i ne ja obnoviv se odolgovlece 5 godini i sega za mesec I’ll istekuva kako i pasosot a imontniot list ne e na moe ime na mojot ne vencan partner e megjutoa zaverivme kaj notar dade izjava deka ke soglasuva I on ke dojde so mene da ne Treba da potvrdi usmeno ili nz mada na notarskiot se pisuva so potpisi mislam deka ke se zavrsi
Да прашам и јас за промена на адреса Дали треба да се пријави во полициска станица во општината во која живее или мора во мтв? Се работи за промена на адреса од еден град во друг
Јас кога менував во МТВ беше, таму се пополнува одјава од адреса, и потоа одјавата ќе ти треба за да те пријават во новиот град, па се сликаш за документи со нова адреса во новото место.