Moжете да проверите на Web страната на МВР за готови лични документи. https://termin.mvr.gov.mk/Document_Status
Podnesov elektronski za izvod na vencani pred 10dena, mi treba itno i dobiv odgovor deka seuste ne e odobren od PO Skopje... nekolku pati imam podneseno i sekogas mi bil gotov za den dva.. ste imale li slicno iskustvo il nekoj kontakt ?
Jas uplativ za mene i decko mi izvod veke 2 nedeli gi cekam nikako da gi dostavat na domasna adresa a na telefon nikako da krenat po 20 pati im zvonam nemozam da stanam da otidam da zavrsam rabota 8 mesec sum trudna i moram da lezam, a decko mi po cel den e na rabota. Premnogu sum isfrustrirana nikako da krenat na telefon, a ako im otidam tamu ke treba policija da mi viknat zasto skandal ke im napravam
Здраво за промeна на презиме и улица на лична карта и возачка кои документи се потребни старите и извод од матична книга на венчани или уште нешто е потребно?
Кога стапив во брак, сменив нели лична карта и пасош, но во здраството уште се водам со моминското презиме, и во ујп баш сега гледав, исто и на картичката од банката, дали треба да одам лично да ги сменам?
Несакајќи си го исправ пасошот и сега е оштетен и потребен ми е нов. Дали е попаметно да го пријавам како изгубен или украден или само да го однесам оштетениот и да побарам нов (со цел да не добијам казна)? Фала
zdravo elektronski plativ za izvod i elektronsko baranje valjda e toa e sega me interesira dali treba do opstina da idam da popolnam baranje ili nisto da cekam na mail da mi pisat dali e gotov 165 plativ
zdravo sakam da izvadam pasos i sea citam na stranata na mvr do 27 i nad 27 i sega so da pravam neznam imam 27 ako izvadam sega dali kje treba na 28 pak da vadam nov pasos?