Тоа со возсраста е за времетраење на важење на пасошот: -за лица постари од 27 години пасошот се издава со рок на важење од десет години; -за лица на возраст од 4 до 27 години пасошот се издава со рок на важење од пет години; -за лица до навршени 4 годишна возраст пасошот се издава со рок на важење од две години
Луѓе од 9 ти окт чекам извод на венчани..... 2 пати бев не е готов има ли некој инфо за колку време искача ова чудо
Електронски треба за ден,два да е готов.Не ти стигна порака? Ако ти е стигната порака оди таму ќе ти го испринтаат, не си оди додека не ти го дадат. Истото ми се деси.
Pa mailot obicno stiga odma denta, ili utrede ta. Bar za Skopje znam, a sigurno i najmnogu ima. Ne e mozno dve nedeli da ne ti e gotov,sto im e?
Neznam sto im e no ete uste cekam da znaev kje uplatev preku banka i preku niv a ne elektronsko baranje i uplata
Дали воопшто ти стигна мејл? И јас пред неколку дена аплицирав електронски и се уште не ми пратија мејл.
Не знам зошто не би можело. Повеќето при потпишување на таа пластика ретко го доловуваме нашиот автентичен ракопис.Но, секако сите имаме автентичен ракопис и доколку настане проблем постојат стручни лица што го потврдуваат .Така да јас мислам не е проблем,ама прашај си за сигурно кога ќе те сликнат .
Kako da se napise izjava za soglasnot od roditel za dete za smeneta adresa za zivenjee za lična karta?
Дали периодов некој аплицирал за било каков извод онлајн и да му се достави на домашна адреса? Јас пробувам два дена, не ми овозможува да платам. Дали и на некој друг истава опција не му работи?
Дали знаете колку дена се чека за извод?Ми фали изводот на малиот,а сакав да аплицирам за субвенцијата за електрична енергија ,огласот ќе трае до петок.Можам ли во општината кај што живеам или мора во Центар?