Дали некој вадел лк и пасош со странска адреса? Ми рекоа дека може ама сакам да се консултирам со некој што има искуство.
Веќе имам пасош со мк адреса и летово моите се селат па не би сакала повторно да се пријавувам таму, туку да си ја ставам адресата од тука. Што документи треба да донесам? Пријава на адреса? Имам и имотен лист на име на маж ми ама мене порелевантна ми е пријавата на адреса. Имам и картичка за престој од тука со адресата. Дали ќе ми се доволни овие документи? Претпоставувам треба и да ги преведам? Може преводот во мк да го направам?
Здраво, Има некој/ а да се разбира во документи од матично, конкретно ме интересира оние букви што ги ставаат во горен десен агол до зборот формулар и има буква до него, дали буквата е на латиница или кирилица? Конкретно за венчаница стои формулар В, дали е кирилица или латиница?
Сигурно? Зашто официјален документ е, формуларот е таков на повеќе јазици пишува во графите, како во личните документи
Може ли да извадам нов пасош ако го имам изгубено стариот? Каква е процедурата? Некој да ми објасни детално.
Ке појдеш во полиција и ке пријавиш дека го имаш изгубено . Ке ти дадат формулар од таму да пополниш,ке ти кажат што ке ти треба и после ке се сликаш, ке си уплатиш и ке си чекаш
mi ja ukradoa licnata karta, kakva e postapkata za vadenje nova?? uspeav termin da najdam duri na 3ti avgust. ima nekoja pobrza postapka bidejki ke mi treba licnata pred toa?
a dali treba da ja oglasam ukradenata licna karta vo sluzben vesnik? vo policija koga popolnuvav zapisnik ne mi spomnaa takvo nesto, samo da si zakazam termin za nova l.karta
Здраво, За лична карта и живеалиште, дали некој би правел проблеми ако пријавам на адреса кај што сум под кирија (договор за закуп), а после да речеме 2 години сменам адреса? Прашувам зашто и самите газди не се сигурни дали ќе продолжат да го издаваат.
Lugje,kaj se vadi sega izvod na rodeni? Porano znam vo opstina si odev. Ama sega mi rekoa ne mozelo. Vo mvr ili? Thanks