Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лични документи

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од iskusna, 18 март 2010.

1. orxideya

orxideya Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    43
    Здраво. Како се вика тоа кога човекот има само година на раѓање на извод без ден и месец? Дали таков извод важи во сите институции? Поздрав.

2. TinaM25

TinaM25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    41
    Дали некој вадел електронски извод од е-порталот на УВКМ? Функционира ли воопшто или џабе си ги дадов парите?

На mmacichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mademoiselle5

Mademoiselle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    46
    Функционира, јас кога вадев почекав повеќе зошто во тој период протестираа, всушност изводот бил за брзо време готов откако поднесов но за достава почекав.

4. TinaM25

TinaM25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    41
    Фала многу на одговорот. Jас поднесов барање да ми стигне онлајн односно на меил, без дополнителна достава или подигнување од управата оти мислев дека ќе биде побрзо, но еве цела недела помина и уште документот е "во обработка". Тоа е, ќе си чекам.

5. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    529
    Како оди процедурата за изгубен пасош во Германија за да извадиме патен лист?

6. Brucewayne

Brucewayne Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2022
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    171
    Kolku pari čini zamena/obnovuvanje na pasošot i ličnata karta po brza postapka dali znae nekoj?

7. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    За лична карта нема брза постапка, а за пасош е 4500 денари + 200 или 300 денари административна такса.

На Brucewayne му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Brucewayne

Brucewayne Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2022
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    171
    Fala ti mn na odgovorot

9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Иам тремин за пасош, и знам стариот ти го зимаат одма. Фората е шо личната карта ми е истечена, па со кој документ би можела да го подигнам новиот пасош? Дали може со ауфентал, гремански?

10. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Луѓе, личната карта и пасошот ми истекуваат денес.
    Имав термин денес за да се сликам за пасош ама кога отидов ме одбија затоа што треба да се сликам во градот според кој се водам на личната карта.
    Дали може пак да закажам термин онлајн ама во родниот град? Ќе ме прифатат? :( и како ќе ги подигнам, мора пак да се враќам таму или ќе ми ги пратат тука?

11. purpleblue

purpleblue Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    366
    Да, јас 2 пати утнував термин и ништо не ми рекоа, нема зашто да те одбијат мора да извадиш лични документи. Само закажи во градот по кој се водиш по лична

На Jane Doe. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    Мислам дека мора да покажеш важечки документ за идентификација уште при сликање ако добро памтам.
    Ауфентал не знам што е, ама ако е нешто како лична карта тогаш можеш и со тоа, доколку се водиш како да немаш живеалиште во Македонија, во спротивно не знам.

А старите пасоши мене само ми ги поништувале досега, пак кај мене си останувале.

Ќе те прифатат, зошто не би? За подигање ќе мораш пак да одиш.

13. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Еве пробав да аплицирам пак ама не ми дава конфирмација повторно. :( што да правам?

14. purpleblue

purpleblue Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    366
    Јави се на 072 92 92 92 и преку телефон закажи, страната никогаш не ни им била функционална.

На Estranged и Jane Doe. им се допаѓа ова.
  15. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    102
    Дали некој менувал странска возачка дозвола за македонска, како иде процедурата

16. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    102
    Дали некој менувал странска возачка дозвола за македонска, како иде процедурата

17. Juliann

Juliann Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали некој од вас има искуство со додавање на презиме од сопруг од странство кое ја содржи буквата "W"?
    Поднесено е пријавено и кај нас во матична книга на венчани. Тоа е завршено со кириличната форма и превод како Вв. (така ми ја бараа од мвр и матична)
    Прашањето ми е за во МВР. Ме известија дека во полето за латинична форма, не може да стои оригиналната изворна форма на презимето, него од преводот се пренесува пак на латинично писмо според кирилицата односно Vv.

Во овој случај добивам друго презиме во графата за интернационална употреба. Што во земјата каде треба да поднесам понатаму документи ми тврдат дека е апсолутна глупост да не може да се впише буква W во интернационалната графа која треба да ја водат по ICAO 9303. Со цел да се избегне двојна форма на исто презиме.

Thanks

18. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    102
    Welcome to the club :) jas imam slicno iskusvto sega ke ti pisam poraka

На PepicaAn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    4.774
    Здраво, за колку време се добива пасош? Има шанси да се изработи за една недела без брза постапка?

20. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.081
    Допаѓања:
    2.620
    До колку часот може да се извади уверение за државјанство и извод во она "Една точка за услуги" позади Археолошки музеј?
    И доколку некој може да ми ги прати барањата