Здраво на сите, Дали некој знае која е процедурата за ставање на ,,Апостил" на диплома? Односно дали треба да направам копија од дипломата, па да ја носам дипломата на нотар за заверка, па потоа да ја носам во суд за да ми стават Апостил, па потоа да ги носам документите на судски преведувач или?..
Би ве замолила некој ако знае да ми каже, или вадел сега скоро, која е цената за пасош по брза постапка? Слушнав ги покачиле цените, ама не знам колку е точна информацијата.
Во случај никој да не ти има пишано: можно е да се плаќа казна за негрижа на личен документ, така некако беше и тоа доста солена сума. Погледни ги мислењата на оваа страна Лични документи | Страница 29 | Фемина Форум (femina.mk) и Република Северна Македонија - Министерство за внатрешни работи (mvr.gov.mk) Точна е информацијата ама мислам дека не дадоа прецизен датум од кога ќе бидат поскапени. Мислам дека уште важат старите цени, а и овде уште не е променето. Република Северна Македонија - Министерство за внатрешни работи (mvr.gov.mk)
Zdravo da prašam dali e vistina deka mora da se zamenat segašnite važečki vozački dozvoli koi se so Republika Makedonija najdocna do 2024 so Severna iako važnosta na segašnite i istekuva primer 2026ta?
На страната на МВР пишува дека личната карта се издава во рок од 15 дена. Дали случајно може да се случи и порано да ме известат дека е готова?
Дали може да се извади повторно диплома за завршено средно образование? Ја имам изгубено старата диплома. Која е постапката за тоа?
Имам пасош трае до 2025 без северна (но има печат), до кога треба да го сменам, да биде со северна? Дали би ми важел уште годинава, и дали ќе може во јуни со него да патувам?