Дечки, на 19јуни одам на одмор, а денеска се сликав за пасош. Ај некој којшто е упатен повеќе во ова, да ми каже дали има шанси да излезе до тогаш. А и плус преку агенција сум и ми рекоа накај 15јуни треба да се предадат пасошите а мене ми е многу страв да не излезе до тогаш, а имам уплатено веќе.
Дали некој знае кој датум го пишуваат на возачката дозвола дали датумот кога е положено стои или некој друг датум кога ги средуваат документите, возачката...?
Возачка не мора да менуваш, ако ја смениш ќе ти важи исто колку и постоечката. Кажаа од мвр дека за возачки немаат допис дека мора да се менуваат, само лична карта и пасош.
Znači vozačkata ne mora da se menja so severna taka? Oti na mene mi važi segašnata do Juni 2024ta, e sea neli pisuvase deka mora da se smenat dokumentite do fevruari najkasno ako e taka ke ispadne da vozam so nevažečka dozvola od fevruari do juni 24ta. Nadevam se deka me razbra oti tolku e konfuzno napraeno so ne može čovek da bide pameten i da se snajde
Немаат допис!? Закон донесен во 2021 година Кажаа за регистарските таблички наместо „MK“ во „NMK”. Ќе се лепело налепници.
дали возачка дозвола и лична карта мора да се вадат одново иако не се истечени за да пишува северна мкд?
Значи сите лични документи со Република Македонија важат најдоцна до февруари 2024 или тоа се однесува само на возачката?
A vozačkata dokolku ja smenam sega dali ke si važi 10 godini. Ili ke važi kolku sto važi segašnata pa pak ke mora za nekolku meseci da pravam druga
Девојки, тие што сте од Скопје, а сега треба да вадите нови документи, кој беше процесот за вадење од општина документи дека името на улицата е сменето сега? Дали некоја знае да ми објасни што се треба да направам? Фала ви многу
Jas pred nekolku dena bev za da ja smenam i taa so raboti tamu vika ke ti važi kako starata so ti važi do maj 24 i togas pak ke dojdes da praves druga da ti važi 10 god. Ekako taka vikam ke doagam ja tolku pati? I si krenav. Zvoniv na brojo so se zakažuva u sk da i kažam so se desi i taj tamu mi vika ne be vika 10 godini ke si važi. Idi vidi prasaj koj e odgovorno lice tamu kaj so ti kažale 2 pati deka treba da praves} i se maanav ni odiv da menjam vozacka ni nisto