1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лични документи

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од iskusna, 18 март 2010.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.495
    Здраво, сакам да прашам доколку се смени улицата на адресата на која живеам што треба да однесам во мвр при вадење пасош? Дали треба некакво уверение од општината или не?

2. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.247
    Допаѓања:
    55.707
    Мислиш доколку се смени името на улицата? Да, треба уверение од град Скопје. Барање се поднесува во барака 16 со имотен лист. Толку знам, јас лично не сум вадела.

https://telma.com.mk/2023/06/18/po-...procedurata-udira-i-po-dzhebot-na-gragjanite/

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.774
    Допаѓања:
    13.325
    Чисто ме интересира дали е можно ова: од лични причини имам желба да го сменам презимето, т..е. да го земам моминското од мајка ми, но она не го користи. Дали знае некој дали може?

4. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.766
    Допаѓања:
    24.755
    Да, изгуглај постапка за промена на лично име. Под промена на лично име се подразбира промена на името ИЛИ презимето.

5. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.189
    Допаѓања:
    2.124
    Може, условно.
    Screenshot_20230709-144335.jpg Screenshot_20230709-144344.jpg

На The.E.T. и ЀѐЍѝ им се допаѓа ова.
  6. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.189
    Допаѓања:
    2.124
    МВР на ЕНЕР постави предлог закон со кој, меѓу другото, се предлага и личната карта да може да се извади по итна постапка, услов е да нема промени на адресата.

На ЀѐЍѝ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    244
    Каде се вади Уверение за државјанство и за колку време ? За упис на факултет треба според огласот, ама досега никогаш не сум вадела за децата. Нешто имаше ако на изводот од родени позади има печат , дека нетреба Уверение за државкјанство или грешка сум?

8. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.189
    Допаѓања:
    2.124
    Уверение за државјанство се вади во МВР. Се вади веднаш. За третото грешка си.

На zence и ЀѐЍѝ им се допаѓа ова.
  9. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.761
    Допаѓања:
    6.559
    Во МВР се вади одма го издаваат. А пред скоро мислам дека може и online да се извади како што кажаа од Министерство за информатичко опшество.

На zence му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pilence23

pilence23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    Здраво да прашам некој дали има информација ваква, поради гужви во Скопје со закажување термини за лични документи кои треба да ги сменам со мажачко презиме и нова адреса и плус да вадам пасош за прв пат на бебето, дали е можно да го сменам само презимето а да си останам на старата адреса и на детето да му извадам пасош во мојот град, што документи бараат за прв пат за дете дали само извод или и лични карти од мајката и таткото, зошто сопругот има лична карта во Скопје на адресата на која живееме. Се надевам добро го поставив прашањето дека е разбирливо

11. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.247
    Допаѓања:
    55.707
    Бараат лични карти и присуство на двајцата родители. За другото не знам за да ти кажам со сигурност, ама мислам дека нема да може.

12. pilence23

pilence23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    Фала ти, претпоставив дека нема да може ако видат лични карти на две различни адреси, голема гужва е за лични документи во Скопје, јас не знам што ќе беше ова дури за на 13 септември има слободен термин ајде налет одмор ама ни возачка не можам да си извадам без нова лична карта

13. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.247
    Допаѓања:
    55.707
    Да и ќе се зголемува гужвата. Закажи си сега, септември - септември, после најверојатно уште поголем хаос ќе настане (зашто нели сите граѓани мора да ги сменат личните документи до февруари).

14. pilence23

pilence23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    Оф леле фала ти на информацијата многу, ќе закажам кога тогаш морам да ги решам овие работи.

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    98
    Dali osnoven krivicen sud vo Skopje raboti standardno vreme za kaznena/krivicna evidencija da izvadam i maticnoto vo madjari kinoto isto dali nekoj skoro vadel izvod dali raboti?

16. Fenix-James

Fenix-James Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Има некој закажано онлајн деновиве за пасош?
    Бидејќи не ми дава слободен термин сите можни ги пробав

17. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.604
    Jас не можам ниту за лична карта да закажам,утре одам во дирекција.:)

Личната карта пишува дека ми важи до 05.09,а се надевам до тогаш ќе имам поднесено барање за нова.
    Дали може некаде по институции(банки итн.) да ми направат проблем овој месец?

18. la.malparida

la.malparida Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    313
    Ако не се заменат личните документи со Северна до 12 2 2024, дали ќе може после рокот да се аплицира за смена или ќе се плаќа некаква казна ако не се сменат на време? пишете кој знае точно како е

19. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    1.308
    Колку време се чека за извод на родени поднесен онлајн? Стиснав дека ќе го подигнам од шалтер,со надеж дека ќе е побрзо така.

20. skyfly 5

skyfly 5 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    110
    Пред некое време средина на јули електронски закажав термин за пасош,лк и возачка добив датум за крај на септември но не добив мејл за потврда,
    Дали ми важи терминот?