Здраво дали некој случајно знае кој документи се потребни за здравствено осигурување за невработено лице?Колку што памтам само копија од извод на родени и лична ларта беше?
Само лична карта. Копија од извод ти треба ако имаш деца. И да носиш здравствена книшка. Таму ќе ти дадат барање да пополниш.
Да напоменам... Еден период не бараа копија од картонче од Завод. Гледам на страната на Фондот дека треба и активна пријава во Завод. Прашај за тоа.
Бев сега бараат копија од извод на родени не постар од три години како и копија од лична карта другото они ти го даваат на шалтер да напоменам за луѓе во брак потребна е и венчаница ако случајно некој го интересира убав ден.
Дали некој знае која е цената за вадење пасош по итна постапка, плаќање со картичка? Знам беше 6100 ама не сум сигурна дали беше повеќе.
6 100 денари и плус 300 денари за административна такса, ако имаш минимум 27 години. Ако си помала таксата е 200 денари. И плус провизија земаат околу 10-15 денари.
Да прашам, за сликање за пасош по редовна постапка доколку чекам ред во К.вода, за колку дена го даваат пасошот? Во Мк ќе дојдам 23ти а ќе седам до 8ми јануари , има ли шанса да го земам по редовна постапка или да закажам по итна
Мислам дека е за 10 работни дена. Ради празници мислам дека е подобро да закажеш итна постапка. Пошто има многу неработни денови во тој период
Дали затоа што менувам презиме и адреса (различни градови) треба адресата да ја пријавам од тој град каде што треба да живеам или може од таму кај што сум живеела?
Прво ќе се одјавиш од градот кај што си живеела. Па после со одјавата ќе се пријавиш во градот кај што ќе живееш.
Дали може на денот кога ми е закажано за лична и возачка да се сликам и за пасош? Или ќе мора сега посебно да се закаже за пасош,или пак да чекам по тоа пунктовите...?
Zdravo poradi sklucuvanje na brak imam promena na prezime i adresa , se slikav za pasos vo punktot vo kisela voda, so pasosot sto mi e so stari podatoci nemam patuvano od koga e sklucen brakot , mi kazaa da odam vo mrt da se prijavam , dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo ili samo si se sliknala i promenila podatoci?
Дали знае некој да не има проблем со системот uslugi.gov.mk ? Не можам да се најавам, ниту да сменам лозинка, не стига на мејл за промена да се направи, два пати пробувам. Исто така, не можам да се регистрирам за да закажам за вадење извод на родени, ќе внесам се што бара и вика дека ме има во системот, со тој ЕМБГ, а не сум закажувала онлајн, ниту сум се најавувала таму. Се изнервирав. Колку се чека ако идеш таму директно без онлајн закажување? Има многу гужва?
Знам, прееска се обидував да се регистрирам и ми вика дека ме има у систем.. А како коа првпат таму се уклучувам, неам профил, освен на она е-услуги, сеа не можам ни таму да се најавам, вика пасвордот е неточен, да сменам исто не дава, не знам зашо. А може и преку тоа да се највиш за закажување за извод ама не сака. Ќе идам директно.