Zdravo Devojki deteto go slikav za pasos pred 2nedeli i pred da go slikam gi prasav dali ke stigne za pasosot pred NG mi rekoa deka ke stigne nema potreba od brza postapka. Denes odam mi vikaat posle NG ke stigne a mene mi treba za drugata nedela pasosost Kazete mi dali imal nekoj slicno iskustvo i ako ste imale sto ste prevzele? I dali e mozno i da se doplati nesto za da pojdam Sk da si go podignam.. Ve molam za odgovor Inaku ne sum od Sk
Што ќе се случи после за влез за во Мкд со стар пасош? За жал нема опција да патувам за Мкд од оправдани причини а термини тука по амбасада дури во Јуни. А планирам во Јули да соаѓам за Мкд.
Може да чекаш цел ден. Многу гужва има. Ќе чекаш нов да извадиш. Може да те казнат ако го користиш стариот пасош. Баш денес читав на интернет. После 12ти Февруари нема да важат старите пасоши. На фб читав за некаков патен лист, ама не знам колку ќе биде тоа изводливо. Да им се плукнам во политиката. Намерно го направија ова за да земат пари од народот. Нема секој да даде пари за пасош по итна постапка.
Дечки дали закажувате или можам директ во некој од пунктовите па да чекам цел ден? Гледам онлајн да закажам ама мртв само дава може и таму или само пунктови како иде?
Во МТВ само за итни случаи. По телефон дури за во јуни/јули ќе ти закажат. А за кај пунктовите ќе си чекаш ред.
Ништо од онлајн терминиве, се зафатено. Телефон не ни пробувам, претпоставувам нема ни да ги добијам аха значи немора да закажам одам и чекам океј... они си мењаа име, сега ние да си плаќаме ама ајде...