Дали можам да извадам пасош во друг град во државава? Конкретно, јас сум од Струмица, а во Битола била побрза процедурата. Дали можам таму да извадам? Колку побрз одговор, толку подобро. Благодарам однапред.
Дали бил некој деновиве за пасош отприлика за колку време се чека, јас денес имам закажано за сликање ?
Ne znam stvarno, rece deka pasoshot bil gotov za edna nedela, a po brza postapka za 24 chasa. Ako ne drugo barem zakazuvaat, ovde ne sa kaat ni za slikanje da zakazhat, ne znam dali e zakonski toa. Epten se iznervirav.
Да,пасошот можи ќе биди готов за околу 10-на дена,ама додека да стигниш да те сликаат ехеее.Еве јас ти велам за во септември ме закажаа и сега ќе си барам врски ако можи Инаку за брза постапка,веројатно е за ден-два. И како можи да не те закажат за сликање кај вас?! Искрено,не знам дали можи во друг град да си извадиш пасош,распрашај се.
За вадење лична карта по прв пат, освен уплата од 190.00 и извод од матична книга на родени дали треба да се достави и уверение за државјанство?
јас не однесив такво нешто, ти даваат едне формулар и потполунав затебе лични инф и за твоите родители, сигурно таму гледаат дека си државјанин пред да ти дозволат да извадиш а и во изводот пишува
Не треба државјанство. Ти треба само извод на родени и фотокопија од лична карта од еден од родителите
Феминки, да ве замолам некој да ми објасни како оди процедурата за менување лични документи (лична карта, пасош, возачка) поради стапување во брак и додавање на презиме.
Колку трае постапката за промена на лично име? Се чека како за пасош и лк? Секако дека после морам да вадам лк и пасош, прашањето ми се однесува на самата постапка.
Не знам дали на здраствена книшка и е овде местото. Јас ја загубив и сега требало да се пушти Скопје и некои други процедури, точно е??
Мислам дека и таа се одјавува во службен весник како лична карта,пасош,потоа ќе одиш во Фондот за здравство(во твојот град) тие ќе ти објаснат се.
помош...на личната карта која ќе ми трае то наредното лето, а наредното лето јас нема да бидам во државава, имам една адреса, на пасошот што ќе го вадам оваа недела ќе имам нова адреса пошто сменето ни е името и бројот на улицата...па сакам да прашам дали има некој слично искуство, ќе вадам документи за Германија, виза ова она, па страв ми е да не се јави проблем. Иначе бев тука во мвр и ми рекоја тоа компјутерски ќе се заведи и на новото име ќе си се водиш ти....а јас сакам се да ми биде во ред, па дали би било изводливо да речам дека ја загинав за да си извадам нова лишна карта? Како оди постапката при загината? Ви благодарам
не знаев кај па тука да прашам...дали може од црква да се земе крштеница нели таму имат копии дали мозе да се иде во црква и да се потраже т.е купе.....ај ако некој е запознаен ве молам кажете ми