Па и новите пасоши и возачка дозвола се со знакче МКД а извадивме сега во септември откако најавија рок за лични документи, зар и тоа треба да менуваме? нема логика искрено
Па и новите пасоши и возачка дозвола се со знакче МКД а извадивме сега во септември откако најавија рок за лични документи, зар и тоа треба да менуваме? нема логика искрено
Па ме буни ова тест смс. А да одам трудна да чекам редици џабе, особено периодов со грипови и вируси... Нема да патуваме во брзо, па најдобро да отидам бар за 10дена. Што се сигурно е сигурно. Прашав познаничка што раб во полиција и вика дека имало и луѓе на кои во систем стоело дека е готов пасошот, а кога биле да подигнат.. не бил.
И кај малата е таков пасошот. Северна на корица напред и внатре на пластичното горе, а МКД има знакче. Ваљда нема и за тоа да не тераат да менуваме...
Bas ke prasam sega vikendov koga ke se slikame. Inaku moze bilo koj da ti go zeme pasosot so livceto nemora ti da odis
Објавија од мвр дека пуштаат на српска граница со стари лични. Претпоставувам дека со ова се подразбира и за стари возачки? (Не е наведено за возачките)
Дали некој што има двојно државјанство има патувано со другиот пасош? Имам српски и на него ми пишува живеалиште скопје, ама не сум патувала со него до сега. Која е процедурата знае некој?
Маж ми има двојно државјанство. Во Мк влегува со македонскиот пасош. А за влез во друга држава го користи бугарскиот пасош. Ако влезеш во Мк со српскиот пасош треба да се пријавиш во МВР.
Од тоа што ми го кажа татко ми - Да. Треба и тие да се сменат. Уште тоа му остана да го смени. Ама ми спомна и дека можно е да го продолжат рокот.
Еве сега проверив, во ноември регистрирав кола, со северна е. И уште едно, глупо прашање, ама на сообраќајната пишува МК. Ваљда тоа не е проблем…
Ти закажуваат после 2 месеци, па за документи ќе чекаш уште 1 месец додека ги земеш, отидоа 3 месеци како ништо. Абе ова го нема ни во Африка.
Го продолжија рокот до 31 декември 2024 година. Закон за изменување на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата
Ама пишува северна. Проблемот е што кратенката е МК. Што не ми е јасно бидејќи на сите НОВИ документи издадени сега, вклучувајќи ги и пасошите, кратенката е МК. Јас како што се сеќавам идиотиве кажаа дека според стандардизација, ќе си останат МК и МКД. Не знам што филм фурааѕ со регистарските таблички. Притоа, доколку имате кучиња, прочитав дека и за нив ќе треба со северна.(не знам колку е веродостојна оваа информација)