Od sabajle vrtam na dvata broja iskluceni se Kako e mozno da gi dobijam? Mi treba za pasos po itna postapka..
@Ktktkt Мислам дека едиснтвена можност во моментов за добивање на термин е со телефоснко закажување. Некои од членките на форумот (@SummerGirl ) посочија дека подобро е да се врти од статичен телефон. Бидете упорни, и ви посакувам бргу да добиете термин!
Би сакала да прашам дали има тука некој сликан во јануари со редовна постапка, а веќе да подигнал пасош?
Оф топик, мене возачката не ми е сменета, сакам по брза постапка ама нема начин да закажеш термин (телефонот исклучен, а сајтот паднат). Тој што го имав го пропуштив заради висока температура на детето. Апел и за мене ама стварно ми треба
Мене ме советуваа да одам да плачам у полициска, да се трескам од земја дека итно ми треба. Иди пробај Иначе другар има закажано ( по итна постапка ) за во јули
Јас сега за пасош кога се сликав влегоа милион луѓе ‘само да прашам’, не знаеш како дрско ги бркаа, не знаат главата кај им е. А пред 2 месеци закажав за лична карта во октомври
Оти им даваа пак со старото име ))) ги заебаваа луѓето у 2022 пасош со РМ, не со северно гомно Па закажуваш со денови не креваат и ти даваат термин по 8 месеци ако добиеш.... Ама народот е крив, оти кога не еб**е не сме биле доволно напупени... А сме дале по 4000 денари за пасоши и пак ни дале стари... Оти немале нови обрасци )) абе аксидентал батфак... Сори
Да бе, јас се омажив после промената на името и документите ми се Мкд. И ми рекоа ко ќе истечат -- тогаш Сеа пу пу, не важи
Јуле мајка ми од факинг август пробуваше. Прво не можеш да ги добиеш на тел со саати, второ електронското закажување дава до 60 дена унапред, не повеќе, а беше све зафатено. А нејзе нормално ѝ истекуваше декември. Значи не мењаше ради Северна само. И ај чаре? Не се криви луѓето ама ова со јавен апел за помош ми е смешно.
Кај си трчала?!?! Почекај, смири се, ама може и бракот да ти е неважечки ))) Сама си крива, иди купи си образец, треба да се знаеш колку се глупи и да предвидиш до каде може да отиде нивната глупост ))
Да не ве цитирам посебно, од лани даваат со Северна. Од крајот на 2022. И тоа еден пасош е во амбасадата ваден. Вадев знам. Не велам народот е крив, туку дека баш од што знаеме во каква држава живееме, па да фатиме со ред. Инаку околу мене сега се што нема пасоши е поради што чекаа и не сакаа да сменат. И јас знам дека има рок и тој беше отприлика 5 години од потпишувањето на преспанскиот.
Точно и јас сум една од тие,као абе ајде блефираат,сега ќе си дремам ко мисир еден месец без пасош (не дека ќе се убиев од одење некаде) ама па затоа не ги разбирам овие што пасошот им е од круцијално значење и не се заангажирале повеќе. Еве овој "уметников" пример,прво мислам не е ни од Ск,второ на која планета беше досега да го среди ова,ама драма мора да има.
И што е најсмешно, сменето е веќе во северна ама назнаката и во новите документи е МКД Ќе биде интересно ако и тоа им засмета на граница.
МКД е универзално прифатена кратенка, тоа бар не може да е проблем за среќа. Нмк се однесува исклучиво на возачките и таблиците. И не не сме ние криви, барем не најмногу. Прво се оние најгоре, тие се најкриви за сите проблеми, ние сме ситна риба.