Па не веруваме дека ќе пољубиш врата, тие во прољече ако не се лажам и вонредни им се така да супер што си добила порано термин.
Јас денес бев некаде 17:40 во МРТВ, гужва немаше воопшто за подигнување, ни за лична ни за пасош. Ја сум сликана на 15.01 и ми рекоа да очекувам да биде готов за месец дена од сега.
Да ве прашам, ние фамилијарно сите имаме термини за крај на април. Прочитав дека оние кој се закажани од мај натака им се јавуваат за да се сликаат порано. Дали знаете оние кои имаат закажано пред мај ќе бидат исконтактирани за поран термин или пак сепак ќе се чека? Прашувам бидејќи треба да променам и лична карта и пасош.
Јас се чудам на државава искрено. Си идам дома, и татко ми ми вели: Слушај, утре морам да одам до Крушево за да си извадам извод, не му давале информации од Крушево, пошто во Прилеп живејме. Ејјј ти се чини вадиш документи да ти прата од Австралија и Океанија за Македонија..
И од други имам слушнато дека за извод на родени мора од местото каде што си роден, па некои патувале од еден крај до друг.
Апдејт од мене, ми презакажаа во пролече во 20:30 вечерва, одма завршив работа за 10 мин. Ги читаат по список и нема проблем. Имаше доста луѓе што чекаа што значи дека работат до покасно, можеби и до 22 часот..
Јас кога поднесував електронски имаше да избереш во кое подрачно одделение сакаш да го подигнеш, проверете така
Da, nie imavme zakazano za itni pasosi kraj na april, ni se javija za ovaa nedela. Sega za redovna postapka neznam dali e isto.
Можеби зависи од градот во кој живееш. Маж ми не е роден во Скопје и му рекоа дека може да извади извод и во Скопје (од тука има адреса). Само државјанство и судски потврди во градот кај што си роден.
Zdravo sakam da prasham dali nekoj znae dali ima nacin za zakazuvanje na pasosh po brza postapka no terminot da bide mart/april?
Сега брзо ви се имаат јавено? Супер е што ве презакажале, смешно е за итна постапка да се чека 2 до 3 месеци.