Барав на темава дали е веќе прашано, ама не најдов... Се сликав за пасош по редовна постапка, ама ме фаќа јанѕа дали ќе ми го изготват пасошот на време, па да прашам дали можам да доплатам за итна постапка? Дали некој го направил тоа? За Скопје прашувам (Беко)
И јас апдејт да дадам за пасош по итна, денеска по 2 саати чекање успеав да го земам Тие што се сликани од понеделник навака не беа готови да знаете да не чекате џабе.
Имаме закажано термини за нови документи, во меѓувреме маж ми неможе да ја најде личната карта. Не е објаснетето најдобро на страната на МВР, дали сега по ново треба да се пријави само во МВР, па со сликањето се носи некаква лична изјава и на лице место се доплаќа за оглас во Службен весник?
Ако не ти е влезен во процес можеш. Јас се сликав на 18ти Јан. и неможев да платам за во брза да ми се префрли зашо ми бил веке во процес
Od koj salter go zema? Treba i jas da zimam da ne lutam Inaku..i izvodi li treba da se menjaat? Banknoti so staro ime?
Доле кај возачките кај што се зимаат, кај сообраќајните. Успеав и за возачка да закажам, што пие кафана Што не кажете дека само од Вип оператор се добива, изгубив две недели пробувајќи од телеком.
Zdr imav zakazano avgust za ljcna karta ama mi ptezakazaa za porano e sega jas ne slusnav koj datum i vreme e znam samo mart deka e bev prolece ne mi kazaa nisto deka ne sum znaela za koj datum e bev mvr mi vikaat odi prolece da ne znae nekoj kako da si go doznam terminot za koga e
Јас не успеав две недели ни од кај мене, ни од кај маж ми. Сите што ги прашав од вип успевале да закажат, пробав и по 20-30 повици добив.
Mozat da ti proverat termin po maticem broj ama aj. Odi najdobro na denot na slikanje sabajle vo taa kabina kaj sto ti rekle imaat spisoci za toj den termini koi se
Ако му помогне некој информацијава Денес го земав пасошот, сликана на 18 Јануари во Пролет. Ми стигна порака во четвртокот вечер во 8-9 часот дека е готов. Денес во Сабота бев во 8 и 30 можеби и немаше никаква гужва.
Здраво на сите, Дали имате информација (може и претпоставка), дали пасошот би бил готов најкасно до 2ри март(сабота). Се сликав на 30 Јануари во Прилеп, а гледам дека некој ги зел и од 26ти, не навлегувам во политика, врски, пријатели, мама, тато и што ти знам, чисто ме интересира дали е можно да пристигнат? Одам скоро секој ден во полициска станица од 9ти февруари па наваму и секогаш ми велат дека се пристигнати тие што се сликале до 12ти јануари. Пасошот ми е итен поради приватни причини и уплатен смештај(уште од 16 Јануари) од 3 Март кој може да го откажам до полноќ. Звонев на бројот 072 929 292, но некултурните од таму ми рекоа ало и ми исклучија... Благодарам многу.