Исто наhttps://termin.mvr.gov.mk/ од сега може да се следи дали пасошот е стигнат, да си проверите кога точно ви е терминот имаше некој/а член/ка на форумов што не знаеше на кој датум му закажале..
Вашиот треба да е готов. Мислам дека овој систем е за они кои се сликани од јануари навака, и тоа само во Пролет и во МТВ по редовна постапка.
Баш претходна недела бев уште не беше готов... и јас сум во МТВ по редовна сликана, а за друг документ што го имам веќе сменето оддамна ми пишува во процес бил
Се плаќа само за барањето за промена на сообраќајната, тоа на фирмата кај што се прави техничкиот преглед. 550 денари за обичен лист хартија што ќе го пополниш, а барањето може и сам да го напишеш рачно, па не мора ни тоа да плаќаш.
Истото и јас им го реков на пријателиве... сите околу и со брза постапка, најбрзо за 2 дена го земале со молење, колење. Они се преселени во странство, а терминот им е на денот кога им е летот за назад... Сабајле се сликаат во 8 па дали би успеале да го добијат истиот прашуваат. Ама тешко. Јас мислам и порано немаше добивање пасош во ист ден
Можеш ли да провериш , јас вмесувам матичен за сите што имаме закажано не покажува ништо, си стои како што си е првично..