Дали знаете кои документи ми се Ваѓам за син ми не за себе, дали ќе треба да подадам и извод од матична книга на венчани?
Не е ова нормално... Ќе ваѓав онлајн, но пишува дека профилот ми е на основно ниво, а за да извадам онлајн документ треба да е на ниско ниво. Втф? Ништо не може да се направи ако си новорегистриран член
Ако е за полнолетно лице тогаш треба да оди со лична карта, барање и да се плати такса. Е сега не знам дали може да се вади во друго име. На страната на МВР има наведено кои документи се потребни за секоја услуга.
И јас мислам дека државјанство не може. Инаку секој направен профил е на ниско/ основно ниво. Ако се најавиш преку профил на УЈП, тогаш ти се менува во средно. Ако немаш од УЈП, тогаш треба да бараш канцеларија за да ти направат регистрација и апдејтирање на повисоко ниво. Јас така мислам. Така мислам на пример функционира и онаа апликацијата Мое здравје, со основен профил не те прифаќа.
Во друго име само со полномошно. Ако лицето е полнолетно. Јас вадев државјанство позади Камени мост. Побрзо се завршува работа.
Што ми текна да прашам, дали познавате некој/а што го сменил/а македонскиот пасош за друг и ако да, дали може да споделите искуство? Процедура и сл. Може и во лп. Фала.
Прашуваш за некој што сменил од македонски во северномакедонски или за некој што има двојно државјанство (пасоши од две држави и европски и македонски)?
Денес ми се јавија за да ми кажат термин т.е. утре да одам 08.03 во 07:30ч а само барање пуштив минатиот петок, пријатно се изненадив колку брзо се јавија )
Zdravo, dali nekoj podignal pasos vo Ohrid denovive i dali ima info od koja data slikani, im se gotovi pasosite? Fala.
Валиден ли е системот за проверка на статусот на документите или сепак не? Бидејќи пред 3 недели се сликав за лична карта, ми рекоа за 2-3 недели ќе биде, а кога ќе проверам пишува "во процес" Или треба лично да отидам за да проверам? Однапред благодарам на одговорите
Гледам дека електронски веќе не може да се закаже... Дали некој деновиве поднесол барање за термин за лична карта во Скопје? Колку долго трае додека да се јават, и за кога ви закажуваат? Може ли сам да одбереш датум/време или тие назначуваат? Во странство сум, па сакав да закажам за терминот кога ќе бидам во МК во мај, ама изгледа тешко дека ќе успеам.