Личност од интерес (Person Of Interest)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од AlicaInWonderland, 5 декември 2011.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Се работи за тоа како еден научник е еден бивши ЦИА агент работат заедно, нелегално и неофицијално за да откријат случки уште пред да се случат и да спасат нечиј живот

Всушнот научников (Мајкал Емерсон,) после 09/11 креирал машина која ја прати секој човек на планетава и машината според некои параметри известува за опасни ситуации низ Америка, ама оние опасни ситуции од оргомни размери со многу жртви....додека поединечните и мали случаи каде по 2-3 луѓе губат живот ги игнорира зашто е нели тоа премногу работа. Од друга страна агентов има изгубено блиска личност и многу е повреден. Па се здружуваат овие двајца за да работат на оние мали случаи кои машината предвидува дека ќе се случат и на тој начин спасуваат живот, кој инаку владата го смета за небитен.
    Машината цело време им испаќа по некој сошал секјурити намбр и така знаат за кого се работи и каде треба да се случи криминалот.

Се емитува првата сезона и so far so good.

Anyone?

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  2. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    http://www.youtube.com/watch?v=KK4YuIf2cIg

Јас изгледав цели 20 еп и морам да кажам дека си го бива - малку различно од теен и секако мнн мнн слично на она со полиција - корумпираност и решавање на некој невозможни нешта!
    Накратко Има една машина која предвидиува кој е оној /онаа кој/а има опасности по живот!!!
    Перфективна опција за решение е само единствено непофторливата двојка на РИзз и Харолд..
    Топла препорака за серијава ...јас веке навлеков сите околу мене да ја гледаат

3. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    И од оваа серија имам гледано неколку епизоди дека секогаш е различна приказна и си викам кога ќе имам време ќе ја гледам понатака. Инаку на мене ми е добра серијава, добар избор на актери во главните улоги и конечно на крајов некако и поинтересна станува серијава. Инаку и оваа серија ќе има втора сезона :)

4. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    за мене интересна е епизодата кога ке биде Картер со големците од БОСС и како му го спасија детето
    Препоракаа од менееее за гледањееее

5. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Почнав да ја следам серијава пред некое време, стигната сум до 14 епизода од прва сезона и баш ми се допаѓа, најпрво дека не е воопшто прозирна односно не знам на крај како ќе заврши а тоа ми е најинтересно.Се нервирам кога само што ќе почне епизодата уште од почетокот го провалувам виновникот, тоа ми се случува со Менталист, првата сезона!Гледам дека наскоро ќе почне и трета сезона па да побрзам со гледање за да ги стигнам на време :lol:

6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    За оние кои ја гледаат што мислите ке се врати ли по старо со работава ? без КАртер некако не ми е тоа тоа!! Се надевам дека ке се деси нешто позабавно во следната еп и дека Џон ке се врати на старо ...

7. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Како да предосекаше дека ќе се врати :lol: Навистина веќе досадно беше без Џон
    Ми се допадна последната епизода, посебно крајот во Рим, требаше некоја акција да имаат цела епизода низ улиците на Рим.Најомилена ми е Шон која е право освежување на серијава.

8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Си фали Картер дефинитивно. Не е тоа тоа некако. Шо не ми се свиѓа баш како лик, не знам зашто, ама ми е малку конфузна. Ако нема емоции како тогаш им држи говори на лѓево, ко на пример во последнава епизода кога и кажа на Џиао да биде мајка? И изгледа како да покажува емоции, а всушност ги нема.
    И слаба им е содржината некако, и ја држеле ќерката и ја присилувале да краде, приказна стара колку времето. Им требаат малку појаки мистерии.

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Јас ја оставив серијава по првата сезона...
    Секоја епизода беше интересна сама по себе ама некако ми немаше некое длабоко дејствие и веќе ми стана монотона. Се мислам дали да ја продожам и да и дадам пак шанса :?:

Има дешавки понаката или пак се сведува на тоа да бркаат некој и овој лепиов да ја среди работата? Има некое друго дејствие кое се проткајува низ повеќе епизоди?

10. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.576
    Ја даваат на Телма, ја гледа ли некој? Доста интересна серија е.

11. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    Предобра серија, јас ја пратам и моментално се емитува 5 и последана сезона.

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  12. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.576
    Вчера заврши серијава. :( Штета една од најинтересните беше.

13. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Ја завршив првата сезона , имам уште за гледање знаам , интересна е, не е нешто ново, веќе видени се случките, ама навистина ми е интересна. Плус Џон знае како со луѓето, ама и Финч е срце, се труди многу.