Се работи за тоа како еден научник е еден бивши ЦИА агент работат заедно, нелегално и неофицијално за да откријат случки уште пред да се случат и да спасат нечиј живот Всушнот научников (Мајкал Емерсон,) после 09/11 креирал машина која ја прати секој човек на планетава и машината според некои параметри известува за опасни ситуации низ Америка, ама оние опасни ситуции од оргомни размери со многу жртви....додека поединечните и мали случаи каде по 2-3 луѓе губат живот ги игнорира зашто е нели тоа премногу работа. Од друга страна агентов има изгубено блиска личност и многу е повреден. Па се здружуваат овие двајца за да работат на оние мали случаи кои машината предвидува дека ќе се случат и на тој начин спасуваат живот, кој инаку владата го смета за небитен. Машината цело време им испаќа по некој сошал секјурити намбр и така знаат за кого се работи и каде треба да се случи криминалот. Се емитува првата сезона и so far so good. Anyone?
http://www.youtube.com/watch?v=KK4YuIf2cIg Јас изгледав цели 20 еп и морам да кажам дека си го бива - малку различно од теен и секако мнн мнн слично на она со полиција - корумпираност и решавање на некој невозможни нешта! Накратко Има една машина која предвидиува кој е оној /онаа кој/а има опасности по живот!!! Перфективна опција за решение е само единствено непофторливата двојка на РИзз и Харолд.. Топла препорака за серијава ...јас веке навлеков сите околу мене да ја гледаат
И од оваа серија имам гледано неколку епизоди дека секогаш е различна приказна и си викам кога ќе имам време ќе ја гледам понатака. Инаку на мене ми е добра серијава, добар избор на актери во главните улоги и конечно на крајов некако и поинтересна станува серијава. Инаку и оваа серија ќе има втора сезона
Спојлер за мене интересна е епизодата кога ке биде Картер со големците од БОСС и како му го спасија детето Препоракаа од менееее за гледањееее
Почнав да ја следам серијава пред некое време, стигната сум до 14 епизода од прва сезона и баш ми се допаѓа, најпрво дека не е воопшто прозирна односно не знам на крај како ќе заврши а тоа ми е најинтересно.Се нервирам кога само што ќе почне епизодата уште од почетокот го провалувам виновникот, тоа ми се случува со Менталист, првата сезона!Гледам дека наскоро ќе почне и трета сезона па да побрзам со гледање за да ги стигнам на време
За оние кои ја гледаат што мислите ке се врати ли по старо со работава ? без КАртер некако не ми е тоа тоа!! Се надевам дека ке се деси нешто позабавно во следната еп и дека Џон ке се врати на старо ...
Како да предосекаше дека ќе се врати Навистина веќе досадно беше без Џон Спојлер Ми се допадна последната епизода, посебно крајот во Рим, требаше некоја акција да имаат цела епизода низ улиците на Рим.Најомилена ми е Шон која е право освежување на серијава.
Спојлер Си фали Картер дефинитивно. Не е тоа тоа некако. Шо не ми се свиѓа баш како лик, не знам зашто, ама ми е малку конфузна. Ако нема емоции како тогаш им држи говори на лѓево, ко на пример во последнава епизода кога и кажа на Џиао да биде мајка? И изгледа како да покажува емоции, а всушност ги нема. И слаба им е содржината некако, и ја држеле ќерката и ја присилувале да краде, приказна стара колку времето. Им требаат малку појаки мистерии.
Јас ја оставив серијава по првата сезона... Секоја епизода беше интересна сама по себе ама некако ми немаше некое длабоко дејствие и веќе ми стана монотона. Се мислам дали да ја продожам и да и дадам пак шанса Има дешавки понаката или пак се сведува на тоа да бркаат некој и овој лепиов да ја среди работата? Има некое друго дејствие кое се проткајува низ повеќе епизоди?
Ја завршив првата сезона , имам уште за гледање знаам , интересна е, не е нешто ново, веќе видени се случките, ама навистина ми е интересна. Плус Џон знае како со луѓето, ама и Финч е срце, се труди многу.