Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лондон (Англија)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од slatkichKa123, 11 октомври 2011.

1. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    Во Лондон сме ние, со работа сме и двајцата врзани тука, а да патуваме од друг град со цените на возовите исти ѓавол се фаќа, само гратис малтретирање со саати по пат.
    Инаку прекрасни места има, ако можете да најдете работа локално, ем за со дете е многу подобро на помирно место.

Во Лондон кириите последнава година уште толку отидоа у к**ац, ептен е хаос.
    Ние веќе неколку месеци бараме нов стан, буквално тепачка е со конкуренција, нудат и по 500 фунти повеќе од огласената кирија. Така да изгледа ќе останеме во овој стан или до пензија или дур да купиме наш дом. :D

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    26.384
    Види југ на uk ако сакаш покрај море. И Wales има преубаво крајбежје.

3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    26.384
    Не е само тука затворено визното. :)

4. SinataRuzha

SinataRuzha Нов член

Се зачлени на:
    29 јули 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Прво ни кажаа дека треба за туристичка, па од таму за резидент или фамилијарна ако е тоа исто(како изгубен случај сум:().
    Е сега и за ова ми е доколку аплицираме за туристичка,одобрат, дали може од таму за другата виза да аплицирам каде шо ќе имам право на престој и работа. И пример ми завршат тие 6 месеци од туристичката, а за другата уште нема одговор, дали тоа би било проблем ако јас сум во МК а во Англија ми е покрената постапка за фамилијарна?

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.632
    Допаѓања:
    43.299
    Не треба туристичка, не знам кој ти кажа. За фемили пермит ќе си аплицираш. Јас бев со туристичка прво ама не бевме земени со мм, после 2 год си аплицирав за фемили пермит и тоа ти е исто така 6м. Ако сте земени пред 2020 или сте биле заедно а он вече бил таму, директ штом стасаш ќе аплицираш за присетелд статус.
    Послушај ме и аплицирај за фемили пермит имаш на страната и потоа кога ќе стасаш таму пиши ми порака тука ќе ти кажам што да правиш од таму.
    Во тие 6м што ти ги покрива визата ќе добиш документи за престој и нема да имаш проблем.

На Anonymous9 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SinataRuzha

SinataRuzha Нов член

Се зачлени на:
    29 јули 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    ти благодарам,ако има нешто ќе ти пишам инску уште не сме собрале документи, да собереме па живи здрави за некое време и ќе поднесеме

7. SinataRuzha

SinataRuzha Нов член

Се зачлени на:
    29 јули 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво, од документи за туристичка виза спремавме извештај од банка за последни три месеци, потврда за заштеда од 1500е и плус изјава со печат од судски преведувач бидејќи парите се ставени пред вадење на потврда,пасоши со старо и ново презиме,лична карта, м1/м2 образец од работа на определено работно време, потврда од работа, венчален лист, заеднички слики, имотен лист со изјава дека тука сме на иста адреса.. од кај мажот ми payslips, NiNo, пасоши наш и бугарски,лична карта, покана на англиски јазик од него напишана за мене како ме кани и каде ќе прошетаме и дека ќе престојувам кај него, лист од куќата каде предтојува и сл. ПРАШАЊЕТО МИ Е: Дали треба и документ за неосудуваност од суд или не треба пошо овде прочитав дека и тоа требало, а јас аплицирав за туристичка виза и терминот во Соравиа ми е на 10.9. И дали таму се нешто плус плаќа(имаме платено онлајн плус таму да ни ги скенираат документите). Имам ја и чеклистата за таму и плус авио повратна карта.
    Ве молам одговорете,секој одговор е добредојден. Благодарам❤️