Форумџика на годината

Лосиони и креми за самопотемнување

Discussion in 'Тело' started by tulip, May 11, 2010.

1. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Имам многу трагикомично искуство со лосиониве за потемнување.
    Минатото лето,си купив Јонсонс лосион. Фино лепо си се намачкав,си облеков пижами и си заспав. Сабајлето се будам и си ја гледам раката цела шарена. Како сто години не измиена. Се насобрал лосионот во порите на кожата, онака во определени места само,а негде бела кожата.

Додека се свестам што ми е , се уплашив прво, па ајде на бањање. Кога нема вода. :@ Па ајде си поседов така шаренка. После некако едвај со бањање и со триење со лимон се извади. Од тогаш не ми текнало да експериментирам. Не знам рамномерно да го нанесам очигледно. :rofl:

Е, ќе заборавев. Си купив Авон лосион некој за нежно потемнување на нозете. Па си го користам кога сакам да ги маскирам неправилностите на кожата на нозете, кога не носам хулахопки. Супер е.

slavica999 and silk like this.
  2. silk

silk Популарен член

Лелеееее болна ми е темава. :lol: Јас пред неколку години купив едно млеко за самопотемнување од Авон. Вечерта пред спиење се нашлакав убаво па дури и лицето го намачкав. Сабајлето станувам и сестра ми ми вика ,,леле како црнец си,,. Идам во веце кога што да видам УЖАААС. Жолти флеки, некои линии, бојава жута пролив.... Одма во када,па триење со сунѓер, врела вода, па пилинг правење на цело тело и лице....тоа течат жолти реки по када.....Неколку пати во денот ја повторив постапката и на крај како одрана бев :lol: Кадата после беше рибана од страна на мајка ми, а јас дента на работа не бев. Сега се смееме со сестра ми, а тогаш ми се рикаше... Такво искуство си имам јас.

slavica999 likes this.
  3. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Спрејот јас го имав користено.. брзо се впива и долго трае бојата.. малку чуден мирис има :worried: е сега, треба многу да внимаваш како го нанесуваш, дека многу брзо се впива па немаш осет каде си нанела каде не, па можеш на некои места повеќе да ставиш па нерамномерно да испадне.. :^) првиот пат кога ќе нанесеш бојата не е толку интензивна ама дека не се вади одма со првото бањање со тек на време потемен тен добиваш :) се надевам помогнав.. :)

AngieVi likes this.
  4. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Black Up масло за брзо и интензивно потемнување што ке кажете за него

Attached Files:

5. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

Минатата година со ова масло за сончање многу убава боја си фатив, јас би ти го препорачала, но првите денови ставај си крема со заштитен фактор да не изгориш, па после премини на маслото ;)

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Последните 2-3 дена премини на маслото. Добро е, јас лани така гокористев.

Ама ме изнасмеавте Вака-Вака и Силк :D :D :D
    Зошто користите креми за самопотемнување. Ако не се добро и правилно нанесат биднуваш бетер и од кловн а и да ги нанесеш многу вештачки темен тен се добива. Не ми се допаѓаат воопшто.

7. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

А за овој ? Black Up масло за интензивно потемнување со СПФ10

Attached Files:

8. femina90

femina90 Популарен член

Ова не е за самопотемнување ;)
    За да немате флеки, саат време откако ќе се намачкате одете под туш, какво спиење со кремата неистуширани :o

9. AngieVi

AngieVi Истакнат член

И јас го имам спрејот, само еднаш пробав нанесов и ми се појавија флеки...ама јас не размачкав или пак од многу блиску прскав па изгледа затоа така ми испадна...Ти како правиш, само распрскуваш или пак и размачкуваш (со рака , со сунѓер) ? :)

10. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

прво пробав само со прскање од блиску и ми искочија и мене флеки.. сега од малку подалеку и размачкувам со рака (потоа секако веднаш се мијат рацете за да не бидам ко циганче :lol: )

AngieVi likes this.
  11. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

mozete li da mi ja kazete centata na garnieroti ili na niveata? fala odapred

12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

^
    Гарниерот е околу 200 денари можеби и поскап :) А за Нивеата незнам,пошто не користам вакви лосиони и креми.Еднаш така случајно прашав. :lol:

13. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

На Лореал кремата многу ја фалат.. Се мислам дали да си ја купам, само најмногу што мразам е мирисот. На нивеа кремата ми се лоши буквално, толку јак мирис на гадно нешто на метал на железо.. и собата 2 дена ми мирисаше.Никогаш повеќе, али се мицлам за Лореал го има ли во Космо?

14. lattie

lattie Популарен член

Имам пробувано со крема на нивеа искрено никогаш повеќе не би пробала добив ишаран тен некаде потемно некаде посветло имам и многу коментари слушано во врска со кремите за самопотемнување како давале ишаран ефект

15. Li..Na

Li..Na Истакнат член

ООоУУууу и јас сакам по темен тен и се излажав па го купив тој од АВОН самопотемнувачки лосион , вистина е дека се потемнува од него ама не е рамномерно , како извалкано стои , никогаш не би пробала , а и тој што го имам треба да го фрлам , никој не го користи , на сликата под број 3 :^)

Attached Files:

16. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Абе како тоа флеки ви се напраиле? Јас имам од орифлејм крема и спреј за самопотемнување и редовно ги мачкам нозете и имам прилично видливи и задоволителни резултати, а флеки никогаш немисе напраиле ама се мачкам после туширање на издепилирани нозе потполно мазни да не ми останат дупчиња дека имало влакна и несе облекувам 10-15 минути да впие убаво а потоа облакам некои кратки панталончиња и за 8-10 часа нозете ми се како исончани а на друго место не са мачакм од страв да не се забораам некаде да промашам некое делче па после џабе ми е се. :lol:

17. Dulceee

Dulceee Популарен член

женски, знаете ли дали има некој навистина ефикасен спреј за самопотемнување, со кој би добила потемен тен со неколку прскања?

18. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Кантарионовото масло 1 го имам пробано :!: :!: :!:

19. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Гледав на јутуб, девојката го мешаше со обичен лосион за тело, и двете ги измеша во исти количини и добро и испадна, немаше флеки. И јас би пробала ама ме плашат флекиве :worried:

20. Monroe

Monroe Популарен член

Предлог за некој поверодостоен лосион за самопотемнување? :?: